Mantorptravet - travsport

Måndag 20 Maj | Mantorp Travsport | Kim dubblade i helgen

Kim Eriksson tog årsseger nr 33 och 34 i helgen med Mp-hästar. I fredags segrade han med Jan Wickström-tränade Dark Steed på Kalmartravet.

Två dagar senare var det dags på Vaggeryd med Regent Hackstable (bilden) som tränas av Stefan P Pettersson. En tredje Mp-häst som också vann under helgen var Brake To Vacate riden av Julia Andersson.

På Kalmartravet bjöds på en något tung bana. Det var inget som störde fyraåringen Dark Steed som tog livets första seger i dennes tolfte start.

Efter en snabb öppning till ledningen släppte Kim till Lutfi Kolgjini med Felix Am in i den första kurvan. Utvändigt återfanns Totti Face med Tommy Zackrisson. Denne satte hård press på ledaren runt slutsvängen och det öppnade upp för Mp-hästen.

På pigga ben speedade Dark Steed förbi och vann loppet lätt före Totti Face. Segertiden skrevs till 1.16,4a/2140 m. Förstapriset uppgick till 25.000 kr och hästen delägs av Stall Grinneby KB & Olle Svensson. För tränaren Jan Wickström var det andra tränarsegern på fem dagar!

På Vaggeryd gjorde fyraårige Revenue-avkomman Regent Hackstable årspremiär, efter att ha varit borta sedan mitten av oktober. Stefan P Pettersson hade förberett på allra bästa vis och kunde därmed räkna in sjunde tränarsegern på senaste 16 loppen!

- annons -

Mer om vår nyhet...

Regent Hackstable öppnade snabbt bakom bilen och efter en kvick öppning på 1.13 första halvvarvet kunde Kim dämpa farten till 1.16,2 första kilometern.

I det lilla fältet som bestod av sex ekipage hände inte så mycket under slutrundan. Smygkörda d’Amore för Anders Källberg kom ut i slagläge i slutkurvan och levererade en fin spurt som dock bara räckte till en andraplats.

Segertiden för Regent Hackstable blev fina 1.16,2a/2140 m, endast en tiondel över hästens rekord.
Ägaren Frackstad Lantbruksaktiebolag kunde räkna hem ett förstapris på 20.000. Detta var Stefans P Petterssons 13:e årsseger på 74 starter vilket gör en segerprocent på höga 17,6%!

Före detta SHL-hästen Brake To Vacate återfinns numera i Göran B Anderssons regi. I tredje starten för GBA kom första segern. Hästens tredje på 52 starter.

Görans dotter Julia Andersson red hästen för andra gången i tävlingssammanhang och första segern tillsammans togs på ett övertygande sätt.

Efter ett avvaktande förstavarv på innerspår som trea togs hästen ut i 2-par ytter inför slutrundan. Redan 800 m kvar lyftes sjuåringen ut för attack i tredjespår och snabbt kunde spetsen erövras. I slutkurvan kom klungan ifatt med Mp-hästen Donna Dixie fram som tvåa.

I början av upploppet stack dock Brake To Vacate återigen ifrån förföljarna och vann loppet lätt med tre längder före Donna Dixie och som trea inkom Åtvidabergs-ägda K.B.Millanson.
Segertiden blev 1.16,7a/2140 m och förstapriset var 10.000 kr. Tränaren Göran B Andersson äger hästen och detta var Görans första tränarseger i år. För Julias del var det årets tredje montéseger.

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.