Julia och Stefan igen

För andra dagen i rad, var Julia Andersson och Stefan P Pettersson dom mest framgångsrika Mp-licensierade deltagarna igår.
Julia vann ett montélopp med Brake To Vacate i Eskilstuna och Stefan P Petterssons treåring Hopeusteponalego slutade på en meriterande tredjeplats i ett Breeders Crown-försök i Halmstad.

Julia hade hittat en proposition där både hon som ryttare och Brake To Vacate som häst, stod ”bra till i loppet”. Loppet var enbart öppet för ryttare som hade ridit högst 75 lopp 2019 (Julia 70 lopp) och tilläggsgränsen för hästarna på distansen 2160 m var 360.000 kr (Brake To Vacate hade högsta summan med 328.500 kr).

På startvolten galopperade Dreamboy A.F. bort sina möjligheter direkt och det innebar att Perfect Breakout tog hand om ledning. Ridande Josefine Karning öppnade första 500 m på friska 1.15 och varvade på tuffa 1.15,9.
Där bakom återfanns Julia med Brake To Vacate i sällskap med Volcan d’Inverne riden av Linnea Alsén.
På slutrundan avancerade den sistnämnda upp utvändigt om Mp-ekipaget och duon närmade sig ledaren. Upploppet ned kom dessa tre hästar i bredd och mellan hästar kopplade Brake To Vacate ett säkert grepp och vann loppet med en halv längd på tiden 1.15,9/2160 m.
Förstapriset var 10.000 kr och segern var Julias andra för året. Även Göran B Andersson noterade andra tränarsegern för året.

Lego trea
På Halmstadtravet var det dags för årets andra deltävling. I försöket för treåriga hingstar och valacker deltog Stefan P Petterssons Hopeusteponalego, eller ”Lego” som han kallas i stallet.
Efter en blygsam fjärdeplats i ett litet fält på Åby nyligen var det betydligt bättre motståndare som gällde nu.
Treåringen efter Donato Hanover hade också höjt sig och slutade trea efter ett starkt slutvarv i spåren tillsammans med lånekusken Johan Untersteiner.

Åt vinnande Revelation fanns inget att göra. Per Nordströms Readly Express-avkomma stack ifrån motståndarna på upploppet och vann överlägset på km.tiden 1.14,3a/2140 m.
Där bakom stred övriga motståndare om dom fina placeringarna (1-6) som ger en garanterad plats i semifinalerna på Solvalla 25 oktober.
Hopeusteponalego skuggade Fire Piston på slutvarvet och denne var också före vid målgången. Bägge hästarna fick tiden 1.14,9a och tredjeplatsen var värd 27.500 kr.

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -