Another Lucky Day vann efter drömresa av Oskar

Jätteskräll höjde V4-värdet rejält

Det small till ordentligt igår i den fjärde V4-avdelningen på Mantorp när 40-oddsaren She Is Frida skrällvann och höjde V4-värdet från 851 kr till hela 53.317 kr.

She Is Frida som var streckad på bara en procent av alla system placerades i tredjepar invändigt. På sista långsidan gled duon ut i andrapar utvändigt när fältet splittrades upp. Det var trötta ben på ledarduon och She Is Frida kopplade snabbt greppet och vann för en förvånad tränare Thomas Pakkanen.

-Jag hade tre hästar med mig till Mantorp idag och detta var den som jag trodde minst på. Men så är det med trav ibland, sa segerkusken efter målgång.

Thomas Pakkanen är finsk tränare, men har nu en filial utanför Märsta med 10 hästar.


Favoriten föll i sista steget

Det bjuds på en riktig duell i den första V4-avdelningen. Joakim Wallin snabbstartade från dubbla tillägg och tog över taktpinnen från starka Listas Terminator efter ett drygt halvvarv.

Över sista långsidan och i slutsvängen försökte ledaren skaka av sig Listas Terminator. Hästarna stred ända fram till mållinjen, men kort innan mål hade Listas Terminator nosen först för Rikard N Skoglund.

Förlorade med favorit

Därefter handlade det mycket om hemmatränaren Oskar Svanberg. I den andra avdelningen släppte han tidigt ledningen med Another Lucky Day (bilden). In mot slutsvängen satt ekipaget sedan rejält fast, men när Blossom Ima galopperade utvändigt om ledaren 400 kvar så kom luckan som på beställning.

På pigga ben tog Another Lucky Day över taktpinnen vid upploppets början och vann lätt. Bara sex procent hade streckat vinnaren på V4-spelet.
Segern var Oskar Svanbergs fjärde som tränare i år, på endast åtta starter!

Oskar förlorade – Tomasz vann

Sedan var det tänkt att Oskar Svanberg skulle vinna med favoriten Jas. Ekipaget nådde också ledningen efter 800 meter, men det kostade en del. 1.200 meter började andrahandsfavoriten Solkattens Chiron att röra på sig från kön i tredjespår. Där fick hemmahästen kämpa på, men ändå fanns kraft avväpna ledande Jas och sedan svara en attack från smygkörda C.R.Nobless.

I sulkyn fanns Rikard N Skoglund som därmed noterades för en dubbelseger. Tomasz Wisniewski tog årets första tränarseger i hans sjunde start under 2020.

Tomas Thell / Roger Elebring

Foto: Tobias Josefsson


 
  

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

ANNONS