fredag, 22 mars 2019

Raijin Face är tillbaka

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag fredag, 11 januari 2019 16:17
Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)

Stefan P Petterssons andelshäst Raijin Face är tillbaka på tävlingsovalen, kanske bättre än någonsin.
Tre starter efter ett uppehåll på ett år, har resulterat i två segrar och ett femtepris i ett STL-lopp på hemmaplan.

Hästen halsoperades efter sista starten i oktober 2017 och när comebacken närmade sig på vårkanten 2018, så drabbades den då femårige travaren av en s k gaffelbandsskada. Detta innebar ytterligare ett halvårs konvalescent och i slutet av oktober 2018 kvalade hästen på hemmaplan.

Drygt en månad därefter var det dags för första starten och hästen spurtvann då lunchlopp tillsammans med Carl Johan Jepson.

I starten därefter var det dags för premiär för V75/STL och hästen slutade då femma efter ett offensivt upplägg.

Tredje uppgiften som tränaren Stefan P Pettersson hittade var ett autostartlopp över 2140 m på Färjestad i måndags med 35.000 kr till segraren. Raijin Face hade återigen tur i spårlottningen och drog ett tredjespår.

Carl Johan Jepson laddade hårt i starten medan värsta konkurrenten Genesis straffade ut sig med galopp. I täten blev Raijin Face uppvaktad första varvet och tempot höll sig i ett jämnt 17-tempo på den krävande banan.

I slutsvängen ryckte Carl Johan Jepson undan med Raijin Face, som omedelbart fick flera längders ledning. I avstannande stil kunde han vinna loppet med sju längder på tiden 1.16,5a/2140 m.

Med en startprissumma på 272.700 kr och hela 1.925 startpoäng, lutar det kanske åt V75 igen för sexåringen?
 - Ja, det tycker jag. Han visade ju på Mantorp 22 december att han är med i matchen. Då blev loppet kanske inte helt optimalt taktikmässigt säger tränaren Stefan P Pettersson.

Körande Carl Johan Jepson plussar också hästen.
 - Det är en fin häst, nu med två lopp i kroppen inför Färjestad-starten. Han höll bra i V75 senast och kändes fin över mål då. Han kändes fin idag också och jag ville komma förbi nr 2 från start men nu galopperade denne. Han är nog också bättre bakifrån tror jag funderade Jepson efter segern.

Senast ändrad fredag, 11 januari 2019 16:20

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg