söndag, 21 april 2019

Skrällsegrar i syd

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag måndag, 29 oktober 2018 14:06
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Mantorpshästarna höll sig väl framme vid tävlingarna på Kalmartravet i fredags kväll samt vid Halmstads lunchtrav på söndagen.
Pepper Broline skrällvann till 26 ggr med Jesper Björling i vagnen på fredagen och två dagar senare gav Sanna Hall 38 ggr då hon segrade med Anton Knutsson i sulkyn.

Pepper Broline och Jesper Björling (bilden) testade lyckan i ett V64-lopp med 25.000 kr till segraren.
Efter att ha hängt i spåren en bit kom ekipaget ned i 3-par ytter i mitten av den första kurvan, i rygg på loppets favorit Bonny Boy-C Lugauer.
Catrin Fajersson anförde fältet i det regniga vädret och den första kilometern passerades på 1.18,4.
På slutvarvet anföll Lugauer i spåren med favoriten och fick med sig Pepper Broline i rygg. Easy Tiger Pellini med Håkan K Persson som funnits utvändigt om ledaren hela loppet svarade ut favoriten i tredjespår runt den sista kurvan.
Med där bakom i slagläge återfanns Pepper Broline samt Alea Iacta Est med Johan Untersteiner.
Bonny Boy tog över befälet vid upploppets början och utmanades direkt av Pepper Broline. Mp-hästen var den starkare av dom och avgjorde säkert även om han bröt ut flera spår in mot mål.

Segertiden skrevs till 1.16,0/2160 m. Detta var hästens femte seger i karriären varav den andra i år. I fjol tog Jesper även en seger med sexåringen till 25 ggr. Karriärens första seger för 22-årige Jesper Björling togs 2013 med Wicker Man, även där till ett glatt odds 38,88. Bilden är från 2015 då Jesper körde i en Wången-dress. Rikard Björling tränar framgångsrikt.

Två dagar senare var det bredloppstävlingar i ett soligt Halmstad.
Tävlingsdagens första lopp gick till Mantorp genom Sanna Hall som tränas av Marielle Svensson.
Sanna Hall startade med ett sjättespår bakom bilen och Anton Knutsson gjorde en snabbstart vilket resulterade i en position i på rygg ledaren Linges Alladin som öppnade första halvvarvet på snabba 1.13,1.
Upp till varvning gick det långsammare. På slutrundan splittrades fältet upp något och det innebar en möjlighet för Sanna Hall och Anton att gå ut i slagläge i 2-par ytter inför spurten.
Vid upploppets början anföll ekipaget i tredjespår och upploppet ned kämpades den tappra dödenshästen O.Boy Face-J Hansen ned med drygt en längd.
Segertiden blev 1.16,4a/2140 m och belönades med 10.000 kr.

Marielle Svensson deläger stoet ihop med Carina Johansson.

Segern var Sanna Halls sjätte i karriären som omfattar 55 starter. Den senaste togs för knappt ett år sedan. Även här till ett glatt odds (29,72).

Senast ändrad måndag, 29 oktober 2018 14:25

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg