söndag, 21 april 2019

Jas-Wickström i krasch

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag torsdag, 13 september 2018 11:50
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Det var en omtumlande dag för amatörtränaren Jan Wickström och hans fru Britt igår.
Deras treåring Jas skulle äntra Solvalla-ovalen för första gången och många s k experter hade ifrågasatt att hästen verkligen var så bra, som V86-favorit.
Dessutom råkade paret bli påkörda i Stockholms-trafiken varvid långvagnen ramlade av hästtransporten.

 - Ja, det var mycket som hände. Men som dom säger i filmerna "slutet gott - allting gott" berättar Jan Wickström dagen efter loppet.

Det började alltså med en påkörning strax innan ankomsten till Solvalla.

 - Ja, det var en bilist som körde på oss bakifrån i en rondell. Långvagnen som hängde där bak ramlade ned på bilen som orsakade incidenten. Den framhuven såg inte så rolig ut efteråt. Vi, inklusive hästen, klarade oss dock bra.
 - Sedan var det en del vägarbeten i Bromma-området så det var lite struligt.

Väl i loppet blev det inte så dramatiskt.

Jas blixtöppnade till ledningen med Jorma Kontio och fick en av dom fem Stefan Melander-hästarna i loppet, Line Select i rygg.
Efter ca 350 m avvisades ett spetsförsök från Dennis Spangenberg med Irish Boko och kort därefter avancerades loppets spelfavorit Lift To Drag fram utvändigt om Mp-hästen.
Första varvet passerade ändå på relativt lugna 1.15,8.
På slutrundan anföll några hästar i spåren. Favoriten Lift To Drag hissade "nödflagg" i den sista kurvan. Jas drog undan i spets och höll den bra avslutande duon Come Together-E Adielsson och Winnie Jovalley-T Jansson på behörigt avstånd.

Segertiden skrevs till nya rekordet 1.15,3a/2140 m och förstapriset uppgick till 70.000. Därmed har treåringen Jas tjänat 155.500 kr på sex starter i år.
Dessa sex starter har givit fem totoplatser på "prispallen".

 - Ja han är jämn och säker. Jag tyckte dock han såg lite seg ut i slutsvängen och fick torskfrossa. Jorma petade på han och då fortsatte hästen att springa.
 - Det enda jag sa till Jorma innan loppet var att vi laddar väl för spets!? 
 - Efteråt sa Jorma till mig, "fin häst - bara sitta upp och köra" avslutar en nöjd Jan Wickström som idag (torsdag) laddar för nytt lopp. Nu med Dark Steed på Örebrotravet.

Senast ändrad torsdag, 13 september 2018 12:53

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg