söndag, 21 april 2019

Kim vann fyra av fem

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag måndag, 10 september 2018 15:44
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Kim Eriksson avstod V75-tävlingarna i lördags på Solänget, för att istället köra ett gäng hästar åt Robert Bergh på Axevalla.
Det visade sig vara ett rätt beslut, då fyra av fem Bergh-hästar vann. Samtliga körda av Kim Eriksson!

Segerhästarna var Sergent d'Inverne, Rudisha, Pacific W.F. och Zolasoray O.O.

Två av hästarna erhöll förstapris på 50.000 kr och dom andra två 25.000 kr vardera. Totalt inbringade kvällen 153.200 kr i inkörda pengar.

 - Ja det var jättejätte kul att vinna fyra lopp, min första fyrling i karriären. Ändå grämer jag mig lite åt att Nobel Amok galopperade i 2-par ytter i slutsvängen. Han hade varit etta eller tvåa annars...
 - Treåringen Rudisha kändes lite som ett fullblod. Det var en mäktig travare som var ute och joggade till sig segern.
 - Sergent d'Inverne var väldigt rejäl som kunde vinna trots ett tufft lopp. En kapabel häst som nu "höll sig i skinnet" och vann överlägset.
 - Zolasoray O.O. vann lätt och med Pacific W.F. valde jag rätt väg och kunde därmed hjälpa hästen lite också.

På Axevalla har det gått bra hela året. Före tävlingarna låg Kim Eriksson på en andraplats bakom den överlägsna ledaren Carl Johan Jepson. Tack vare fyrlingen så närmade sig Kim Eriksson något.

I kväll på hemmaplan kör Kim sju hästar. Kommer det nya segrar i kväll?

 - Jag har inte studerat hästarnas chanser så mycket.
 - Jag kör ju Global Signature åt Joakim Wallin. Den har jag ju vunnit lopp med tidigare. Unghästen som debuterar, Goodwill Pellini i lopp åtta, skall väl också vara en lovande travare.
 - På tal om lovande travare, så skall det bli intressant att kvala ytterligare en tvååring åt Stefan P Pettersson. Den som jag kvalade in förra tävlingsdagen var riktigt fin!

Under resten av veckan är det travtävlingar varje dag för Kim Eriksson. I alla fall fram till och med lördag då V75 avgörs i Hagmyren.

 - Ja, det ska bli roligt att köra Oasis Bi igen. Det är en ren fröjd att t ex värma upp och provstarta med hästen. Nu blev inte spåret så roligt och vi får nog mest smyga med denna gång efter långt uppehåll avslutar Kim Eriksson.

Senast ändrad måndag, 10 september 2018 15:47

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg