fredag, 15 februari 2019

Ny seger för Smith

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag måndag, 02 juli 2018 16:41
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Mantorpstränaren Kenneth Smith har det bästa året sedan 2011. I fredags på Kalmartravet kom andra tränarsegern inom loppet av en vecka då Onefourthree segrade tillsammans med Stefan Söderkvist.
Den fyraårige Gift Kronos-avkomman gjorde karriärens 13:e start och nu kom alltså första segern, detta på rekordbästa 1.17,9/2140 m.

Från ett tiondespår i volten hamnade duon i de bakre regionerna av fältet. In i den första kurvan körde tre hästar om ledningen men då både Pinkie Pie och Niras Alexa galopperade så fick Kent Knutsson behålla ledningen med Speedy Desideria som öppnade första halvvarvet på 1.16,5.
Upp till varvning höll ledaren ett hårt jämnt tempo och tidsnoteringen blev 1.16,6.
Onefourthree befann sig då som första häst i andraspår, utvändigt om den femte hästen på innerspår. På slutrundan, när tempot bedarrade, sökte sig Söderkvist framåt och i slutkurvan uppvaktade Mp-hästen ledaren rejält. I tredjespår anföll också La Paradeta för Dan Ottosson.
Ledaren var slagen i början av upploppet och Onefourthree sträckte på sig snyggt då La Paradeta försökte den sista biten.

Segermarginalen skrevs till en halv längd och oddsindikatorn visade på låga 4,64. Förstapriset uppgick till 25.000 kr och hästen delägs av Gutke Print Partner KB med flera. Uppfödare är också Lars Gutke tillsammans med Ulrika Almkvist.

Senast ändrad måndag, 02 juli 2018 16:43

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg