onsdag, 23 januari 2019

Vespertilio sopade (nästan) rent

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag torsdag, 07 juni 2018 17:03
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Onsdagens V86-tävlingar var utlokaliserade till Kalmartravet och flera Mp-hästar provade lyckan.
Bäst gick det för Stefan P Petterssons Vespertilio Jet som segrade i V86-avslutningen med Kevin Oscarsson till hela 62 ggr pengarna!

Storskrällen innebar också att alla kvarvarande system, utom ett enda, missade chansen till åtta rätt.
Det kvarvarande systemet belönades därmed med 5.959.922 kr, varav drygt 5,5 miljoner i 8-rättspotten.

Segern för Vespertilio Jet togs efter viss dramatik, regisserat av Conrad Lugauer.
Den formstarka Jägersro-tränaren forsade till ledningen med storfavoriten Spartak Face (19 för 10) följd av Vespertilio Jet. In i den första kurvan rullade Spartak Face över i galopp men ställde sig snabbt och behöll ledningen.
Vespertilio Jet som enligt planerna skulle köras i ledningen, fick därmed en mer behaglig position som tvåa bakom storfavoriten.
Utvändigt ledaren avancerade Robert Bergh-hästen Worrywart fram för Christoffer Eriksson och första varvet öppnades på lugna 1.16,5.

På slutrundan gasade Lugauer undan och Worrywart fick problem att följa i ledarens tempo.
Liksom i den första svängen, galopperade plötsligt Spartak Face i utgången av den sista kurvan. I klar ledning och han kunde därmed styras ut snyggt av Conrad Lugauer.
Ledningen då istället till Vespertilio Jet som dock utmanades av ett helt koppel av hästar. Volt Di Ruggero-W Paal avslutade starkt efter en sen lucka från 4-par och även Veijo Heiskanen var för sent ute med Celsius Evo som galopperade kort före mål.

Segern alltså till Mp-skrällen Vsepertilio Jet som kördes av Kevin Oscarsson. Förstapriset var 50.000 kr och ägaren Frackstad Lantbruksaktiebolag (Per-Gunnar Svärd) fanns på plats. Segertiden blev 1.15,2a/2140 m och såväl körsvennen som tränaren var förstås lyckliga efter vinsten.

 - Hästen öppnade snabbt från start och fick därmed en drömresa bakom ledaren. Jag såg att denne galopperade i sista sväng och tänkte "att nu är det dags". Det blev tätt till slut men min häst svarade bra sista 100 m berömde Kevin Oscarsson.

 - Segern kom väl lite överraskande och för en gångs skull hade vi maxflyt. Vespertilio Jet gjorde första starten som valack och han hade tränat bra inför loppet. Han var inte besvärlig som hingst men han bjöd inte till riktigt som vi har önskat förklarade Stefan P Pettersson efter segern.

Senast ändrad torsdag, 07 juni 2018 17:09

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg