fredag, 22 mars 2019

Catch My Love imponerar

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag måndag, 16 april 2018 12:31
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Tomasz Wisniewski-tränade Catch My Love fortsätter att imponera.
Efter fyra "enkla" lopp på hemmaplan i början av året har motståndet stegrats på slutet och efter andraplatsen i ett "Margareta-lopp" 13 mars kom nu en imponerande seger i ett Breeders Crown-lopp på Örebrotravet i torsdags.

Det fyraåriga stoet som kördes av Kim Eriksson, var en av tre-fyra förhandsfigurer i loppet och tre av dessa körde också hårt om ledningen i början av loppet.
Ledande Hermes Boko-M Forss fick gå tufft för att försvara ledningen mot Goop-tränade Feed Your Head i den första kurvan. Kaj Widell gav upp med Goop-hästen och drog "Svarte-Petter" med en dödensposition och detta med Catch My Love i 2-par utvändigt.
Efter mycket snabba 1.11,5 första halvvarvet bedarrade farten till 1.15,6 första kilometern.
På slutrundan anföll Shestheone Trot i spåren och när 650 m återstod lyfte Kim Eriksson ut Mp-stoet för attack. Hon rundade snabbt Feed Your Head men ledande Hermes Boko stretade emot tills upploppets början.

Då greppet kopplades kom Hans-Owe Sundbergs Electrical med en frågan sista 200 m, efter en löpning i rygg på ledaren. Electrical hänvisades till andraplatsen då Catch My Love sträckte på sig och vann snyggt med en längd på tiden 1.14,0a/2140 m.
Detta efter en avslutning i spåren på 1.10,2 sista 500 m och även sista 700 m klockades till något liknande.

Förstapriset uppgick till 110.000 kr och därmed har Catch My Love tjänat 343.000 kr på sex starter i år. Totalt uppgår stoets startprissumma till 887.300 kr. Under resterande del av året väntar nu idel stora lopp för stoet som ägs av Bio Consulting i Söderköping AB.

 - Ja det stämmer. Det finns ju något ytterligare "Margareta-lopp" kvar, sedan är det stora målet Stochampionatet på Axevalla. Nu blir det ju Breeders Crown till hösten också jublade ägarparet Mats och Susanne Solönhaf i segerintervjun.

Tränaren Tomasz Wisniewski var också nöjd så klart.
 - Det var bästa hästen som vann idag. Hon går jättebra och nu var jag imponerad av henne.

Kusken Kim Eriksson fyller i.
 - Hon var jättefin igen. Hon har varit bra varje gång jag har kört henne. Det blev en riktig svepning idag avslutade Kim efter loppet.

Förutom ovan nämnda stora lopp kvarstår även Catch My Love i Svenskt Travderby/Derbystoet 2018 på Jägersro i september.

Uppfödare till Catch My Love är Mats & Christina Olsson i Lerum. 2014, strax efter att Catch My Love föddes köptes modern Give Me Your Love av Solönhafs. Det finns en yngre halvsyster till Catch My Love. 2015 föddes Solkattens Blossom (efter Quarcio Du Chene).

Senast ändrad måndag, 16 april 2018 12:33

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg