fredag, 22 mars 2019

Tävlingarna avbröts

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag måndag, 12 mars 2018 21:45
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)
Tävlingarna avbröts Foto: Magnus Strömsten

Efter att tre lopp körts på Mantorptravet i kväll, togs beslutet att ställa in resterande del av tävlingsdagen.

Måldomarnämnden beslutade i samråd med tjugotalet kuskar och tränare, att sikten var för dålig för att kunna genomföra tävlingarna på ett säkert sätt. Detta på grund av att dimman tätnade hastigt igen mellan lopp två och tre.

 - Efter förhör med inblandade kuskar i incidenten i lopp tre, kan vi konstatera att olyckan ej kan skyllas på dimman säger måldomaren Kirk Pettersson.

Tre lopp hann att köras innan tävlingarna ställdes in. Lutfi Kolgjini vann två av dessa lopp. Bland annat det tredje loppet där olyckan skedde i slutkurvan. Segerhästen var Pandora Face (bilden) som vann från ledningen.

 - Det var ett mycket klokt beslut som togs att ställa in tävlingarna. 
 - Jag var skiträdd efter loppet när den lösa hästen sprang runt på banan och vi såg inte var den befann sig. Det var otäckt att köra på banan i dimman helt enkelt och det var därför som jag undvek segerdefilering även i lopp två.
 - Jag är nu, i skrivande stund, på väg upp till Stockholm där jag har 24 hästar på filial. Dom senaste fem milen har dimman lättat något men första timman var det tjock dimma i hela Östergötland avslutar Lutfi Kolgjini.

Senast ändrad onsdag, 14 mars 2018 08:30

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg