fredag, 15 februari 2019

Första segern för Beatrice

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag fredag, 26 januari 2018 10:29
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Beatrice Fahlstedt, som plockade ut B-tränarlicensen 30 november, tog en tränarseger på Solvalla i onsdags kväll då Chatwat vann ett montélopp tillsammans med Jennifer L Oscarsson.
Förstapriset uppgick till 30.000 kr och vinnaroddset blev 25,67 då hästen var minst betrodd av samtliga i fältet.

Beatrice Fahlstedt var sambo med Michael Sandström, som plötsligt avled i slutet av september, och då blev hon ensam med 30-40 hästar på anläggningen.
Hon genomgick därför i höstas B-tränarkursen på Mantorptravet och kvitterade ut tränarlicensen 30 november.
Detta var hennes tredje start ihop med den sexårige Zerberus-avkomman, varav den första i monté i Beatrices regi.
Tidigare starter hos andra tränare i monté, hade givit en seger och ett andrapris som bäst på sju starter.

På Solvalla var det åtta startande bakom bilen och Chatwat öppnade stabilt medan två av motståndarna galopperade bort sig inledningsvis. Ridande Jennifer L Oscarsson, som ersatte Lina Johansson, placerade Mp-hästen i 2-par utvändigt.
Efter en snabb öppning första 500 m på den något tunga banan, bedarrade farten upp till varvning som skedde på km.tiden 1.19,3.
Kort därefter anföll Chatwat i spåren och tog sig fram utvändigt om Curly Pine som hade övertagit taktpinnen. Denne var dock slagen redan 600 m kvar och Chatwat övertog ledningen men fick omgående press av Lionel (den svenskfödda) som uppvaktade hårt hela vägen in mot mål för Emilia Leo.
Vid målgång skiljde ett huvud till Chatwats fördel. Segertiden skrevs till 1.17,9a/2140 m och Chatwat var alltså minst betrodd i fältet. Därav oddset 25,67.

Ridande Jennifer L Oscarsson berömde hästen efter loppet.
 - Jag fick information av tränaren och Lina Johansson att hästen var stark men osäker. Han "stegade och for" lite i början men efter första kurvan var det bara att "tugga på" med han. Jag satt mest och höll i mig, i slutet av loppet fick jag använda pisken och det var krafter sparade utan att kunna släppa av för fullt sade Oscarsson.

Även tränaren Beatrice Fahlstedt var förstås överlycklig.
 - Det känns helt underbart att både han och jag fick visa att vi kan.

Senast ändrad fredag, 26 januari 2018 11:49

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg