fredag, 15 februari 2019

Vercruysse bakom Oasis i Prix d'Amerique

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag måndag, 22 januari 2018 21:30
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)
I fjol vann Bold Eagle Prix d'Amerique. I år är många ute efter revansch... I fjol vann Bold Eagle Prix d'Amerique. I år är många ute efter revansch...

På söndag är det dags för årets upplaga av Prix d’Amerique – loppet som brukar kallas för världens tuffaste.
10-årige Oasis Bi kommer där att göra sin tredje raka – och sista – start i Prix d’Amerique. Nästa år är han som bekant överårig för att tävla i Frankrike. Han gjorde ju comeback härom veckan genom en andraplats bakom Västerboonthenews i V75-ans gulddivision. En merit som kan tyckas svårbedömd som genrep inför Prix d’Amerique. Men tränaren Stefan P Pettersson kan sin pålle utan och innan. Sedan tidigare vet vi att han visat stor fingertoppskänsla i konsten att sätta Oasis i form.
- Han kändes toppenfin i måndagsjobbet inne på Mantorp. Loppet senast har verkligen fört fram honom och jag hoppas formen kan vara något liknande den för två år sedan, då han blev trea i Prix d’Amerique, säger Stefan. Om en häst som i många år stångats i världstoppen utan att se alls märkt ut.
Dessutom är det nu klart med kusk: Det blir Pierre Vercruysse som kommer att köra Oasis Bi i årets Prix d’Amerique. Precis som vid tredjeplatsen för två år sedan...
- Ja, Pierre har lyckats bra med honom tidigare och vi har fullt förtroende för honom. Dessutom är han lätt att kommunicera med då han talar engelska.
Dagen efter sitt glänsande träningsjobb på Mantorp, tisdag morgon, ger man sig iväg på resan mot Paris.
- Första anhalten blir ett kort stopp i Skåne. Sen fortsätter resan och vi räknar med att vara framme på Grosbois onsdag morgon. Som vanligt kommer Oasis att stå i Jörgen Westholms borg, berättar Stefan.
Ur svensk synvinkel är årets det kanske mest intressanta någonsin. Aldrig har väl så många och heta segerkandidater funnits med på startlinjen.

Senast ändrad måndag, 22 januari 2018 21:32

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg