tisdag, 20 februari 2018

Fjärde segern för Minnestads Ecaudor

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag måndag, 06 november 2017 11:33
Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)

Jesper Hedqvists segerstaplare Minnestads Ecuador tog en ny seger, vid lunchtävlingarna på Kalmartravet i fredags.
I hästens sjunde start kom den fjärde segern och i sulkyn fanns återigen Micael Stjernström.

Med få starter innanför västen, så råkar den orutinerade travaren som debuterade i juli, ut för nya saker ideligen.
På Kalmartravet var det debut bakom startbilen och från ett innerspår löste duon det på bästa sätt genom att snabbt komma ut i andraspår bakom en del hästar som gjorde upp om tätpositionen.
Ledande Din Lymmel öppnade första halvvarvet på 1.11,9 för körande Peter Andersson och succesivt hade Minnestads Ecuador sökt sig närmare ledaren. Efter ca 650 m kunde också Micael Stjernström överta ledarpositionen utan strid och varvpassering skedde kort därefter på km.tiden 1.15,0.
Fram via spåren kom Mp-kollegan Geting Akema, körd av Clara Jonasson och tog dödspositionen utvändigt om ledaren inför slutrundan. I andraspår därbakom följde ytterligare två Mp-ekipage. Åsa Svensson med Loc Zatopek och Roger Pettersson bakom Rianna Trot.

På slutrundan höll Micael Stjernström ett jämnt och hårt tempo vilket gjorde att få attacker kom bakifrån. Geting Akema var den som var närmast upploppet ned men åt Minnestads Ecuador fanns inget att göra. Denne gled undan obesvärat och vann loppet i sin flegmatiska stil.
Segertiden skrevs till 1.15,0a/2140 m och förstapriset var denna gång 25.000 kr. Sju starter, med fyra segrar och två andrapris har givit en startprissumma på 130.000 kr. En fjärdeplats, som är hästens sämsta resultat hittills kom i ett Lördagslopp på Örebrotravet 21 oktober.
Nytt försök göres i ett klass II-försök på hemmaplan söndagen 26 november?
Äger hästen gör Minnestads AB i Vadstena.

Körande Micael Stjernström var förstås jättenöjd efter segern.
 - Det är sådana hästar som man verkligen vill köra. Idag passade det bra med utvändigt tryck av Geting Akema på slutrundan. Vi vann med krafter sparade och tussarna var oryckta i öronen.

Med fyra segrar under året tillhör Minnestads Ecuador en skara på fyra Mp-hästar som har tagit fyra segrar under året, i Mp-träning. Dessa är Jesper Sånna, Minnestads Ecuador, Supreme Court och Global Signature.
Där bakom följer en kvintett med tre segrar. Monday Moon, Hugo R.C., Leonas Sami, Catch My Love och Geting Akema.

Senast ändrad tisdag, 07 november 2017 18:26

Annons - Sponsorer

Instagram galleri - Snapshots

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg