tisdag, 20 februari 2018

Kim champion igen

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag tisdag, 12 september 2017 16:22
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)
Kim champion igen Foto: Kurt Einevåg

Vaggerydstravet hade säsongsavslutning i söndags och championstriden stod mellan Kim Eriksson, Christoffer Eriksson och i viss mån även Kevin Oscarsson.

Kim körde endast tre hästar och hade bästa chansen med Robert Bergh-tränade Bullyoung i SmålandsMästaren.
Det blev också en seger på fina 1.10,9a/1640 m, den snabbaste segertiden på Vaggeryd någonsin, men tiden blir inget officiellt banrekord då tidtagningen gjordes manuellt.

 - Typiskt min otur, skojar Kim Eriksson några dagar efter loppet.
 - Det var skönt att hålla undan i striden före Christoffer och detta var mitt sjätte championat i karriären.
 - Tidigare har jag tre championat i Karlshamn, ett i Kalmar och Mantorp och nu alltså det första i Vaggeryd.
 - Uppladdningen inför Vaggeryd var också tuff då jag körde på Solängets V75-tävlingar på lördagskvällen och sedan var det regn nästan hela vägen ned till Stockholm och lite vägarbeten så det blev en övernattning i huvudstaden för att komma uppvilad till Vaggeryd.
 - Nu hoppas jag att kunna fixa championatet även på hemmabanan, även om jag missar lördagens trav på Mantorp eftersom jag kör V75-lopp på Bollnäs med Star Advisor Joli avrundar Kim.

Bullyoung kunde vinna loppet på Vaggeryd efter en fin löpning i 2-par utvändigt bakom tätduon Broadway Appolo-J Untersteiner och Britt Palema-F Persson som duellerade i ett tufft tempo.
En snabb attack cirka 600 m från mål satte Bullyoung i ledningen i slutkurvan. In mot mål drygade Bergh-hästen ut segermarginalen till hela sex längder och vann alltså loppet på 1.10,9a/1640 m!

Förstapriset uppgick till 50.000 kr och detta var Kim Erikssons 92:a seger för året varav den tionde på Vaggerydstravet.
På fotot Isabella Bergh och Kim Eriksson vid seger med en annan Bergh-tränad häst. Balfour på Örebrotravet i maj.

 

 

Senast ändrad tisdag, 12 september 2017 16:24

Annons - Sponsorer

Instagram galleri - Snapshots

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg