måndag, 19 februari 2018

Oasis till Paris för sin fjärde Masters-final

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag tisdag, 05 september 2017 16:11
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)
Skötaren Martina Lundin klappar om Oasis Bi efter tredjeplatsen i Prix d'Amerique 2016. Skötaren Martina Lundin klappar om Oasis Bi efter tredjeplatsen i Prix d'Amerique 2016.

På lördag avgörs årets Masters-final, denna gång på Vincennes.
För Oasis Bi innebär det dennes fjärde raka Masters-final: 2014 oplacerad på Charlottenlund, 2015 trea i Mons, Belgien, och i fjol tvåa på Bjerke.

I tur och ordning har Björn Goop, Claes Svensson och Erik Adielsson suttit i sulkyn. Den här gången blir det Örjan Kihlström.
- Örjan har bara kört honom en gång tidigare i min regi. För två år sedan blev de fyra tillsammans i VM-loppet. Örjan var dock något av ordinarie kusk på Oasis som två- och treåring då Per Engblom tränade honom, säger Stefan P Pettersson.

Förutsättningarna den här gången är annorlunda jämfört med tidigare finaler.
- Ja, den här gången handlar det om fransk voltstart med allt vad det innebär. Dessutom är distansen nu mastiga 2700 meter på Vincennes stora bana. I tidigare finaler har de mest framgångsrika i serieloppen under året varit garanterade ett öppet startspår men sådana garantier faller ju platt till marken den här gången. Nu är det upp till kuskarna att ta för sig i starten, säger Stefan.
Oasis Bi har lyckats väl på Vincennes genom åren med tredjeplatser i Prix d'Amerique och Prix de Belgique på meritlistan. Men också en seger i ett stort lopp under en Prix d'Amerique-söndag innan han var uppe och dansade med de stora elefanterna.
- Han kommer bra överens både med startmetoden och bankroppen, säger Stefan.

I vanlig ordning blir Masters-finalen en tuff historia, i år kanske tuffare än någonsin med Bold Eagle som den klara förhandsfavoriten. Men det svenska inslaget är stort.

 

För dagen kvarstår följande 15 hästar (preliminära kuskar inom parentes):
Spitcam Jubb
Cruzado dela Noche (Björn Goop)
Twister Bi (Alexandre Abrivard)
Volstead
D.D.’s Hitman
Midnight Hour (Iikka Nurmonen)
Carabinieri (Johan Untersteiner)
Ringostarr Treb
Dante Boko (Adrian Kolgjini)
On Track Piraten (Jörgen Westholm)
Valko Jenilat (Eric Raffin)
Aubrion du Gers (Jean Michel Bazire)
Bird Parker (Jean Philippe Monclin)
Oasis Bi (Örjan Kihlström)
Bold Eagle (Franck Nivard)

Senast ändrad tisdag, 05 september 2017 16:13

Annons - Sponsorer

Instagram galleri - Snapshots

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg