måndag, 19 februari 2018

Ny seger för Annelie och Jonny

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag måndag, 28 augusti 2017 16:12
Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)

I torsdags kväll vann Bottnas Baron på Örebrotravet, riden av Annelie Götesson och hästen tränas av Jonny Stjernström.
Segern var Annelie Götessons fjärde för året och även Jonny tog stallets fjärde tränarseger för året, varav den andra på sex dagar.

Bottnas Baron deltog i ett montélopp med endast åtta startande hästar, fördelade på tre olika distanser. Från 2160 m var Bottnas Baron snabbast iväg för Annelie och redan efter 400 m var hästen uppe utvändigt om ledande Ihavecontrol som öppnade halvvarvet på km.tiden 1.22,0. Kort därefter övertog Bottnas Baron ledningen och första varvet för Mp-ekipaget gick på snabba 1.16,9!

På slutrundan avancerade dubbla tillägg-startande Douglas V.Cson snabbt för Josefine Bood och kom upp jämsides med Mp-hästen Kalla Sand som också hade förbättrat sin position och låg som tvåa bakom Bottnas Baron. Kalla Sand fick upp farten för Viktoria Berntsson i slutkurvan när hon utmanades om andraplatsen. Men ingen av hästarna kunde utmana Bottnas Baron om segern, som togs enkelt. Segermarginalen blev hela sju längder ned till Kalla Sand.

Segertiden blev 1.18,2/2160 m och belönades med förstapris på 10.000 kr. Äger den sexårige valacken gör Alf Nordemo i Norrtälje och detta var hästens debutlopp i monté i hästens 23:e start i karriären.

Tidigare segerhästar för Annelie under året har varit Maxi Doc 2 ggr (bilden) samt Taran Westwood.

Annons - Sponsorer

Instagram galleri - Snapshots

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg