Imponerande årsdebut

Stefan P Pettersson-tränade Go West Young Man gjorde årsdebut igår på Solvalla – och vilken debut det blev!
Fyraåringen, som gjorde karriärens femte lopp, fick ett idealiskt lopp bakom den hårt dragande ledaren och tackade för ”ryggen” genom att spurtvinna på 1.13,5a/2140 m!


Go West Young Man hade en bra säsong redan i fjol med tre segrar på fyra starter för Stefan P Pettersson. Senaste starten 2019 gjordes dagarna innan julafton och därefter har hästen förberetts för årsdebuten, som alltså skedde igår.

Från ett sjättespår bakom bilen snabbstartade fyraåringen till rygg på ledande Secondary Stall. Den sistnämnda blev dock hetsig och drog iväg med 1.10,5 första halvvarvet. Körande Erik Adielsson lät hästen ”springa på” där framme och varvspasseringen blev tuffa 1.12,9, då med några längder ned till Mp-hästen.
På sista bortre närmade sig Ulf Eriksson ledaren och vid ingången till sista kurvan övertogs ledningen.

Loppets favorit Amiral-D Redén som hade liftat med som trea, ännu längre ned i fältet, försökte utmana om segern sista 300 m. Men Go West Young Man höll Amiral på behörigt avstånd upploppet ned.

Segertiden blev nya, fina rekordet 1.13,5a/2140 m. Detta efter ett avslutningsvarv på 1.13,9. Så vi kan nog konstatera att Ulf Eriksson körde i ett jämnt 13,5-tempo hela loppet.

Förstapriset uppgick till 40.000 kr och därmed har fyraåringen en total startprissumma på 190.000 kr.

 - Hästen hade jobbat 1.18 som snabbast med ett avslutningsvarv på 1.16. Vi pratade om tiderna på resan till Solvalla, att hästen var tvungen att rekordsänka sitt rekord på 1.15,7 för att duga till. Nu blev rejält mycket bättre!
 - Glädjande är också att det finns en hel del detaljer kvar att ändra, så att han förbättras ytterligare. Nästa lopp kan bli på Solvalla eller Åby under april.   

Storhästägaren Stall Courant AB har förutom vinnaren även Dupree (1,9 miljoner) i träning hos Stefan. Den sjuårige travaren har inte startat sedan juli i fjol.

 - Ja, ägaren har en bra unghäst som eventuellt är på väg in i träning. Jag vill inte avslöja något namn i dagsläget avrundar en nöjd Stefan P Pettersson.

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -