I’m a Believer raketspurtade till vinst i Eskilstuna.

I’m a Believer raketspurtade

Mantorptravets första STL/V75-seger för året togs i lördags i Eskilstuna. I ett försök ingående i STL Diamantstoet spurtvann I’m a Believer med Kenneth Haugstad på ett mycket imponerande vis.
Stefan P Pettersson tog storslam som både tränare, uppfödare och ägare! Förstapriset uppgick till 110.000 kr.

I’m a Believer startade med ett innerspår från distansen 2160 m och Kenneth Haugstad hittade snabbt ut i andraspår och hamnade som femte häst i andraspår.
I täten övertog Kim Eriksson ledningen efter ca 300 m med loppets favorit Rapide Cash, från Flying Knight-K Frick.

I täten dirigerade Kim i ett lugnt tempo. 1.18,8 första 500 m följt av 1.19,5 första kilometern. Erik Adielsson insåg faran och avancerade fram utvändigt om ledaren med Melizza efter ca 750 m.
På slutvarvet sökte Kenneth Haugstad ryggar med I’m a Believer, och till slut tvingades han att attackera själv i spåren ca 450 m före mål.

Det sexåriga stoet formligen flög fram i tredjespår men det var dock långt fram till ledaren Rapide Cash i början av upploppet.
Rapide Cash blev dock mycket stum på upploppet, stoet avverkade sista 200 m på 1.17,4 enligt ATG X-labs och istället var det I’m a Believer som nådde mållinjen först efter en ettrig slutspurt.
ATG X-labs klockor visade på 1.11,1 sista varvet (en kurva i tredjespår) och ännu vassare sista 400 m som noterades till 1.10,4.

Tränaren och ”allt-i-allo” Stefan P Pettersson var förstås mycket nöjd efter segern, som inbringade 110.000 kr plus uppfödarpremie.
- Ja det var roligt för hästen har verkligen inte haft någon tur i loppen på slutet. Både i loppen på Mantorp och Kalmar hade hon suttit fast med mycket sparade krafter efter fina löpningar. Nu blev det alldeles för långt fram egentligen, men då hann hon dit i alla fall sprudlade Stefan på Mantorp i måndags.

Skötare till I’m a Believer är Jenny Malmqvist, så det blev ändå en seger till familjen Eriksson/Malmqvist i alla fall.

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

ANNONS