När kylan börjar komma, då brukar Mikael Selins hästar tävla som bäst. Igår vann stallet dubbelt med överraskningarna Winnie Blackfire och Speed Marke.

Hemmatränare bakom V5-skrällarna!

Trots att två stora favoriter vann igår inom V5-spelet, så blev det ändå 10.749 kr i utdelning. Anledningen till det var tre hemmasegrar som fällde spelarna.

Vinterhalvåret brukar vara Mikael Selins bästa tid och kanske är det dags att på allvar att se upp för Mantorptränaren hästens framöver. Igår vann han dubbelt med överraskningarna Winnie Blackfire och Speed Marke.

Winnie Blackfire (bilden) var det skrik om inför förra starten, men då hamnade hon utvändigt ledaren vilket inte passade. Igår fick hon ett invändigt smyglopp och kunde glida ut i andrapar utvändigt in mot slutsvängen. Attacken sattes körande Christel Berntsson in 400 kvar och i sista stegen satte stoet nosen först och skrällde till 62.34. Bara 3% hade streckat vinnaren på V5.

Redan i loppet efter var det dags igen, då hette segervapnet Speed Marke som triumferade för första gången efter 28 försök. 950 meter från mål gled Roger Pettersson ut med valacken i tredjespår. På sista långsidan fick hästen full marschorder och var i ledning innan slutsvängen. Vinnarhästen var streckad på 8% av V5-kupongerna.

Hårding som avgjorde

Bortglömd av spelarna var även det tredje vinnande hemmaekipaget. Go West Young Man var obesegrad i två starter, men trots det var han endast streckad på 8% av systemen. Amatören Henrik Johansson placerade treåringen utvändigt ledaren. In på upploppet kopplades ändå greppet och vann på nya rekordtiden 15,9a över medeldistans.

-I träningen innan han debuterade visade han inget extra. Men när det blev allvar var det som en ny häst. Idag hade jag helst sett att han fått ett rygglopp, men han är en hård häst och kunde ändå vinna, berömde tränaren Stefan P Pettersson.

Vann med båda favoriterna

Åbytränaren Mikko Aho var gårdagens nyckelkusk, då han kom upp med singelförslagen inom både V5- och V4-spelet. I V5-inledningen inledde storfavoriten HögstenaStalldräng med galopp men kunde ändå forceras till ledningen 1.400 meter från mål.

Upploppet ned blev han sedan utmanad av hemmaekipaget Symphonic Joker. Det blev stenhårt in mot mållinjen och inte ens målkameran kunde skilja dom åt.

Andra segern för Åbytränaren blev överlägsen med Point Zero i den tredje V4-avdelningen. Innan slutsvängen var den sjuårige valacken i ledningen som han sedan drygade ut mot mållinjen.

Storskräll av Lars-Erik

Även utanför V5-spelet var det en hemmahäst som överraskade mest. En barfotaspringande Unique Millpond var märkbart förbättrad och kunde vinna trots en löpning utvändigt om ledaren större delen av loppet.

På bortre långsidan övertogs ledningen från betrodda Moons U.Bolt och trots att denne kom tillbaka över upploppet kunde Lars-Erik Nilsson finåka till seger på nya rekordet 1.17,0a/2140 m. ATG’s vinnarspel delade ut hela 54 ggr insatsen.

- Hon var så dålig i starten innan, att jag var tvungen att hitta på något. Hon förbättrades av att trava barfota runt om och hon kändes inte trött till slut berömde en glad och snart 77-årig kusk!

Tomas Thell / Roger Elebring

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!