Grönedens Vincent imponerade

Han är åtta år, har startat 23 gånger men har samtidigt genomfört hela elva kvalificeringslopp!
Säkert en av banans mest svåra hästar att hantera. Men i fredags på Solvalla visade han sig från sin bästa sida och utklassade motståndarna i ett montélopp tillsammans med skötaren Linda Karlsson.


Historien handlar om åttaårige Grönedens Vincent som var igång redan som tvååring och genomförde ett premielopp.
Samma visa som treåring då ett kvalificeringslopp klarades utan malörer. Då i regi Emma M Johansson.
Som fyraåring gjordes ett tävlingslopp som oplacerad efter galopp, samt två kvalificeringslopp.
2017 som femåring genomfördes ett tävlingslopp som oplacerad efter galopp och ett kvalificeringslopp.
Mer kontinuitet blev det 2018 då hästen genomförde elva tävlingslopp, som gav en seger och 41.100 kr insprunget. Under samma år endast ett kvalificeringslopp.
I fjol som sjuåring blev det återigen ”grus i maskineriet” då nio tävlingslopp genomfördes men samtidigt också fyra kvalificeringslopp. Resultatet blev en seger och ett andrapris och 49.300 kr insprunget. I början av året tränades hästen då Dennis Palmqvist.

I år började säsongen med att teamet, som består av tränaren Mikael Karlsson och hans dotter Linda, fick åka till Eskilstuna och Kalmar för att genomföra två kvallopp som hästen blivit tilldömd. Efter två klanderfria löpningar med Linda i sadeln anmäldes hästen alltså till start och årsdebut på Solvalla i fredags.

Från ett åttondespår bakom bilen susade ekipaget till ledningen och öppnade första halvvarvet på mycket snabba 1.09,1! Upp till varvning kom Mp-hästen på fortsatt snabba 1.12,5. Detta i en stor ledning.
På slutvarvet närmade sig ett flertal konkurrenter och många trodde nog att det mördande tempot skulle ta ut sin rätt. Grönedens Vincent blev dock pigg igen när han hörde konkurrenterna närma sig. In mot mål höll han avståndet och vann loppet enkelt med tre längder på tiden 1.16,2a/2140 m.

Förstapriset uppgick till 40.000 kr och på ATG’s spelform gav ekipaget drygt 40 ggr pengarna!

Ryttarinnan Linda Karlsson var förstås överlycklig efter loppet liksom tränaren Mikael Karlsson. Länk till segerintervjun på länken nedan
https://www.facebook.com/Solvalla/videos/524000658544779/?t=10

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -