Joakim Wallin nöjd efter Goodwill Pellini’s uppvisning

Goodwill imponerade

Lägg namnet Goodwill Pellini på minnet! Joakim Wallins travare slog till med en mycket imponerande seger igår i Eskilstuna. Trots en betydande markförlust i starten vann det fyraåriga stoet loppet men nästan lika stor marginal. Det skiljde säkert 30 m ned till måltvåan.

Ready Cash-stoet Goodwill Pellini kom till Eskilstuna med nio starter i bagaget vilka hade resulterat i tre andraplatser som bästa meriter.

När startbilen lämnade fältet krånglade stoet väldigt och vräkte sig i galopp. Efter cirka 650 m anslöt Joakim Wallin som sista häst i fältet som då innehöll åtta hästar.

Ledande storfavoriten Beyonce Halo fick press av Önas Nancy i den andra kurvan och galopperade kort därefter. Öppningsvarvet blev för klassen tuffa 1.15,7 med Önas Nancy i ledningen.

När Joakim Wallin attackerade ca 650 m före mål så närmast ”flög ekipaget” förbi konkurrenterna. 400 m kvar övertogs ledningen och resten av loppet blev en ren defilering. I mål skiljde ca 30 m ned måltvåan Famous Pace.

Segertiden skrevs till 1.15,7a/2140 m och det är en bit från rekordet 1.14,6a som stoet noterade som tvåa på Halmstad i somras. Förstapriset uppgick till 30.000 kr. Stoet ägs av Jonil AB & Patrik Larsson.
 

- Idag var hon hemsk laddad bakom bilen och riktigt på ”tårna”
- Det kan tyckas märkligt att hon inte har vunnit lopp på nio starter, men det har varit lite tillfälligheter och bland annat ”hemlängtan” bitvis i loppet. Dock inte idag.
- Barfotakörningen dom fyra senaste starterna har varit bra för hästen också summerade Joakim Wallin efter segern.

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!