Go West Young Man vann 300.000 kr

Under tisdagskvällen avgjordes V64-tävlingarna på Solvalla och fyra av loppen var Margareta tidiga unghästserie för 3- och 4-åriga hästar med olika lopp för ston och hingstar/valacker.
En av deltagarna var från Mantorp och i klassen för 4-åringar h/v segrade Stefan P Petterssons Go West Young Man

Det bjöds på en regnsmetig bana då sista avdelningen skulle avgöras.

Go West Young Man, för dagen körd av Örjan Kihlström, öppnade hyggligt och återfanns som i rygg på ledaren efter den första kurvan. Detta sedan någon konkurrent framför straffat ut sig med galopp.

Ledande Easy Cash öppnade första halvvarvet på tuffa 1.08,7 för Jörgen Westholm, innan tempot bedarrade rejält.
Upp till varvning kom samma häst på km.tiden 1.13,7. Utvändigt fanns då Rackham körd och tränad av Christoffer Eriksson.
På slutrundan fick Slippery Runway problem i 2-par ytter, varvid Örjan Kihlström placerade Mp-hästen i andraspår inför slutspurten.

I slutsvängen pressade Rackham sönder ledaren och övertog befälet. Det anfölls både i tredje- och fjärdespår vid upploppets början så valet för Örjan Kihlström var enkelt.
Det var innerspåret som gällde. På pigga ben var hästen en av fyra med vinstchans 100 m kvar.
Då galopperade en tapper Rackham bort sig och istället var det Stonecapes Superb-U Eriksson och Mr Marvelous-U Ohlsson som förpassades till andra- och tredjeplatsen.

Go West Young Man sprintade undan fint över mål och vann loppet knappt men säkert på tiden 1.12,9a/2140 m vilket var nytt rekord för fyraåringen.

Förstapriset var hela 300.000 kr och hästen ägs av Stall Courant AB i Stockholm.

Detta var årets nionde tränarseger för Stefan P Pettersson på 108 starter. Stallets hästar har sprungit in 1.375.200 kr!

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -