Mantorptravet - travsport

Mantorp Travsport | G.K.Yippi återigen en vinnare

Anna Lindhe-Karlssons femåring G.K.Yippi tog karriärens andra seger då han segrade i Axevalla i fredags med Anton Knutsson i sulkyn. Efter ett invändigt lopp fick hästen chansen på upploppet och spurtade förbi ledande Bull Lock.

Dream Vacation-sonen som startade med seger i debuten på Kalmar i början av 2018, fick vänta tio starter på att nästa seger skulle komma.
Från ett fjärdespår i volten hamnade ekipaget som trea på innern. Favoriten Wood Lane som fanns placerad ett ”snäpp” framför Mp-hästen klev ut i andraspår inför slutrundan.
Ledande Bull Lock som dirigerade i ett jämnt 19-tempo provade att rycka undan i slutsvängen och fick några längders försprång. G.K.Yippi, som först såg avhängd ut, fick upp farten i början av upploppet och närmade sig ledaren.
Sista 100 m in mot mål var Mp-hästen klart starkast och han vann till slut loppet med en längd. Segertiden skrevs till 1.17,3/2140 m. Detta via ett avslutningsvarv på km.tiden 1.15.

Segern belönades med ett förstapris på 25.000 kr. Anna Lindhe-Karlsson tog därmed sin andra tränarseger för året och stallets hästar har på 17 starter sprungit in nästan exakt 100.000 kr.

- annons -

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.