Fyrling och dubbel Kims midsommarfacit

Mantorptravet - travsport - Kim Eriksson

Mantorp Travsport | Fyrling och dubbel Kims midsommarfacit

Midsommarhelgen 2019 blev en segerrik helg för Kim Eriksson. Visserligen kostade han på sig en tävlingsfri midsommarafton men midsommardagen resulterade i fyra segrar på Lindesberg och söndagen i två på Kalmar.

Samtliga segerhästar på Lindesberg hadeTimo Nurmos som tränare. Huvudloppet var utslagningsloppet Midsommarloppet och där var Kims dominans fullständig. Han vann båda försöken med Amerindienne resp Lexington Hall. I finalen körde Kim den förstnämnde som också kom att stå som finalsegrare. Det innebar att Lexington Hall fick nöja sig med andrapriset.
Därutöver vann Kim också med blåblodiga treårsstoet Be the One (moder förra världsrekordhållerskan Giant Diablo) som är obesegrad efter två tävlingsframträdanden.

- annons -

Dagen därpå, på söndagen, arrangerade Kalmar enligt traditionen V75-tävlingar. Kim noterade sig för en V75-seger med Maria Rosenbergs Copaca Banana som svarade för en femstjärnig insats i Klass I-försöket. Från innerspåret kunde man inte försvara ledningen, istället blev det positionen utvändigt ledaren. Ändå kunde man vinna på toppfina 11,3a över 1640 meter.
I dagens sista lopp körde Kim sedan ett avvaktande lopp med Stefan P Petterssons Zinzan Cash som slapp allt grovjobb. Resultaten för fyraåringen blev seger på 16,3 över 2160 m till vinnaroddset 7,30.

Totalt körde Kim under dessa båda dagar in 328.000 kr.

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.