Mantorptravet - Övrigt

Fredag 15 Mars | Mantorp Travsport | Miljonvinnarna på plats

Senaste V75-omgången på Mantorptravet, lördagen 22 december, var en svår omgång som drygt 20 system klarade av.
Två av dom vinnande systemens skapare fanns på plats på travrestaurangen och dessa system inbringade knappt 2,4 miljoner på sju rätt.
Duon hade bord inte speciellt långt ifrån varandra.

Vinnarna, vi kan kalla dem Joacim (den yngre, bilden) och Joakim (den äldre). Båda är bosatta i Linköping och på lördag kommer de åter att se loppen från travrestaurangen på Mantorptravet.

Joakim (d.ä.) har laddat batterierna i Thailand och kommer full av energi till travbanan. Joakim är en välkänd spelare som finns på ATG Tillsammans. 2018 var ett framgångsrikt år då han spelade in totalt 13,5 miljoner på ett flertal miljonvinster. Största vinsten kom på Halmstadtravet i mars då Mp-bekantingarna Yankee Boy och Pastore Bob segrade. Sju rätt den gången belönades med 4,6 milj.

Joakim (d.ä.) kommer att tillbringa lördagen i Ina Scot-logen och bland besökarna är personer som deltog i det vinnande systemet 22 dec.

Joacim (d.y.) är istället en ”nybörjare” inom travet. Han noterade så klart sin största vinst på hemmaplan strax före jul i fjol. Historien har ni säkert hört tidigare men vi låter Joacim berätta.
- Vi var ett kompisgäng som tog pendeln ut till Mantorp. Tanken var ett andelsystem och jag var den som satte markeringarna. Jag lyckades markera ”fel häst” i den sjätte avdelningen.

Den tilltänkta markeringen på Man At Work som spik (43%) blev istället storskrällen Secret Misson spelad till 1%.
- Jag insåg snabbt felet och informerade mina kamrater. Dessa var dock inte intresserade av att köpa in sig på systemet som kostade 1.350 kr. Min kompis Vainar tyckte synd om mig. Att jag skulle betala hela ”kalaset” själv så han köpte in sig.

- annons -

Mer om vår nyhet...

Resten är historia. Secret Mission skrällvann till 52 ggr pengarna och i den sista avdelningen segrade även spiken Pastor Power trots en betydande startgalopp.

- Det var en overklig känsla att systemet gick hela vägen och att utdelningen blev så hög. Vi festade hela natten och vi två fick bjuda övriga på en segerfest.

Något lyxliv efter storvinsten har det inte blivit för Joacim. Han jobbar kvar som målare och nu på lördag kommer han åter till Mantorptravet med ett kompisgäng.
- Jag har fortsatt att spela med låga insatser i ett ”släktsystem” och sedan spelar vi i ett kompisgäng också.
- Tre ur gänget från 22 december är med nu på lördag och sedan har det tillkommit fem nya.
- Mycket är sig likt i uppladdningen nu. Liksom förra V75-omgången så mötte mitt innebandylag Succe innan travet. Kvällen innan travet 22 dec var ju ute på stan och festade lite. Jag får se om det blir ”utgång” fredag kväll. På lördag kommer vi att köra samma upplägg som förra gången. Samling vid Järnvägscaféet i Linköping och sedan pendeln ut till Mantorp och bussen vidare till travbanan.
- Vi har samma bord på restaurangen och jag funderar att göra ett liknande system med minst tre spikar och några avdelningar med ”alla/många” hästar.

Fyra av vinnarhästarna från 22 december deltager i omgången på lördag. Nämligen Stepping Spaceboy (avd 5), Indian Front (avd 6) och duon Secret Mission och Pastor Power i den avslutande avdelningen.
- Stepping Spaceboy känns intressant. Lite sågad av tipparna hittills med 4%, kanske på grund av bakspåret? Men hästen har ju startsnabba ryggar i nr 1 och nr 2. Det kan vara en spik.
- Indian Front vann ett helgarderat lopp 22 dec och jag har ingen större känsla för henne den här gången.
- Secret Mission är ju helt klart min förstahäst före bl a Pastor Power. Secret Mission känns ”som min häst” efter segern på Mantorp i december. Han har varit duktig senaste tiden och har ett bra läge då han är startsnabb. Kan bli min chansspik igen till 2%!
- Pastor Power är ju ny klassen och står illa till med bakspår.

Mantorptravet tillönskar Joacim och Joakim lycka på lördag och hoppas att banpubliken åter blir framgångsrika.

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.