Mantorptravet - travsport

Fredag 10 Maj | Mantorp Travsport | Vincent överlägsen i montédebuten

Amatörtränaren Mikael Karlsson och dottern Linda gjorde den långa resan från Kisa till Gävletravet för att starta Grönedens Vincent i ett montélopp. Förutom resan så pirrade det säkert i magen eftersom den sjuårige travaren skulle göra debut i montésporten.

Uppgiften såg i alla fall tilltalande ut med endast sju hästar som jagade ett förstapris på 25.000 kr. I sadeln återfanns duktiga och framgångsika Anna Erixon, med licens på Örebrotravet.
Apache Zenz var ensam på distansen 2140 m, Grönedens Vincent ensam 20 m bakom och övriga fem fanns på distansen 2180 m.

Starten gick bra för Grönedens Vincent även om han var lite trippig första stegen. Redan efter 100 m hade han passerat en lugnt startande Apache Zenz. Bakifrån kom dock ett helt koppel av hästar och snabbast fram för att överta ledningen från Mp-hästen var Tidy medan tre andra konkurrenter galopperade bort sig.

- annons -

Mer om vår nyhet...

Efter ett halvvarv fanns endast fyra ekipage kvar i loppet. Redan 1400 m kvar styrde Anna Erixon ut i dödens med Grönedens Vincent som också pressade upp tempot.
På den bortre långsidan övertog Mp-hästen ledningen och fick genast en stor lucka ned till Tidy.
In mot mål drygades segermarginalen ut till 40 m och segertiden skrevs till 1.18,3/2160 m.

Anna Erixon berömde hästen efter loppet.
- Han gjorde ju debut i monté och gjorde det jättelätt. Han blev pigg i loppet och en bit så visade klockan nedåt km.tiden 1.11!
- Han var verkligen vältränad och han fick springa på. Det trivdes han med. Det var mycket sparat i mål.

Förstapriset var 25.000 kr och hästen ägs av paret Lili-Ann Hultman och Mikael Karlsson.
Det var förstås glada miner i stallet efteråt. Ägardottern Linda Karlsson syns på bilden tillsammans med hästen och Anna Erixon.

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.