Framgångsrika amatörtränare

Amatörtränarna Olov Granath och Anders Källberg (bilden) tillhör banans mest segerrika. Fyra segrar vardera har duon fått ihop, detta sedan After All Flash respektive d’Amore vunnit lopp i slutet av förra veckan.

På Örebrotravet i torsdags deltog After All Flash i en spårtrappa med fjorton startande hästar bakom bilen. Lånekusken Ulf Ohlsson hade ett elftespår att brottas med i starten.
Det slutade inte bättre än att After All Flash högg i galopp och tappade 20-30 m.

Under inledningsvarvet anförde Xante Fairway i ett högt tempo, 1.14,7 första kilometern för Per Berg Thomsen, med Mikael Selin-tränade Dynamit Reptor utvändigt.
Ulf Ohlsson anslöt som sista häst på innerspår med After All Flash. På slutrundan förbättrade Granath-hästen läget genom att passera några trötta konkurrenter.
Inpå upploppet var sexåringen ”gott gåendes” en bit ned i fältet som niondeplacerad.
Ulf Ohlsson gjorde vad som kunde och plötsligt, trots markförlusten i starten, så accelererade hästen och svepte förbi alla och vann loppet med ett huvuds marginal.

Segertiden blev nya rekordet 1.15,2a/2140 m, detta sedan sista 1900 avverkats nedåt 1.14!
Detta var After All Flash första seger i karriärens 45:e start. Stall Lyktan HB i Ljungsbro äger och uppfödare är Tobias J ”Flash” Gustafsson. Förstapriset var 10.000 kr.

Stärkt av framgången har Olov Granath anmält stoet till Halmstad kommande lördag, där uppgår förstapriset till hela 100.000 kr!

Etta-tvåa-trea
Dagen efter var det lunchtävlingar på Solvalla och duon Angelica Björk och Anders Källberg provade lyckan med totalt tre hästar.
Först ut var Anders Källberg som styrde till ledningen med d’Amore som sökte revansch efter galoppen på hemmaplan 15 juni.
Nu skötte sig stoet och hon dirigerade i fin stil i ledningen, första varvet till 1.15,2. På slutrundan höjdes tempot ytterligare och det var endast Plato At Work som mäktade med att följa i Mp-hästens tempo.
Inpå upploppet gick t o m den sistnämnda i rejäl närkamp med d’Amore som fick fin hjälp av kusken Källberg.
I en hård strid slutade med att Plato At Work galopperade ca 50 m före mål. I det läget såg Mp-stoet svårpasserad och segertiden skrevs till fina 1.14,5a/2140 m.
Övriga i fältet blev rejält akterseglade och det blev drygt sju längder ned till nya måltvåan Glacier.

Förstapriset uppgick till 40.000 kr och Firma Stall Anders Källberg äger stoet som nu tog karriärens fjärde seger i hennes 31:a start. Mats-Åke Törnqvist i Bruzaholm är uppfödare.

I loppet därefter som spetsvanns imponerande av Juncio Boko-P Lennartsson, slutade Yoghurt Composite tvåa för Jenny Brunzell. Knappt slagen som trea och några längder efter vinnaren var Mellby Eye Catcher. Stora plus till bägge Mp-hästarna, där den första var inblandad i en tuff 1.07,7 öppning första 500 m och där Källbergs häst fick trava snett utvändigt om ledaren sista varvet.

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -