Yankee Boy på väg till vinnarcirkeln, med Kim Eriksson och Stefan P Pettersson i släptåg

Flera fredagsvinnare

I fredags tävlade både Axevalla och Kalmartravet. 13 Mp-hästar fanns med i startlistorna på banorna och det noterades tre segrar av hästarna.
Kusken Kim Eriksson var flitigt i elden och han körde med bravur på bägge banorna. Totalt 14 uppsittningar gav fem segrar, två andraplatser och en tredjeplats!

Axevalla hade lunchtävlingar och där vann Mikael Selin-tränade Lisa Marke, för dagen körd av Magnus Jakobsson.

Det treåriga stoet som gjorde karriärens tionde start dök direkt till ledningen. Via ett jämnt tempo i täten, och ett ryck 400 m kvar kunde stoet hålla undan till karriärens första seger på nya rekordet 1.17,5/2140 m. Förstapriset uppgick till 25.000 kr.

Tränaren Mikael Selin kunde räkna in tredje segern på dom fyra senaste starterna. Samtliga vinnare har givit över 9 ggr på ATG’s vinnarspel.

På Axevalla vann även Kim Eriksson med lånegodset D.H.H.Caviar Hall som tränas av Robert Bergh. Förstapriset uppgick till 25.000 kr. En lagom uppvärmning inför kvällen på Kalmartravet skulle det visa sig.

Dom första två segrarna av fyra på Kalmartravet kom med Stefan P Petterssons hästar Janai och Yankee Boy.

Fyraåriga stoet Janai startade med tillägg och fick en löpning i 2-par utvändigt mestadels av loppet. Hon fick vänta med attacken tills 250 m kvar och avgjorde striden i god tid före mål.

Segertiden blev fina 1.16,1/2160 m och det var stoets andra seger i år på sju starter. Den tredje i karriärens 15:e start. Stall Björkhult AB i Mantorp äger och förstapriset var 30.000 kr.

Med Yankee Boy två lopp senare väntade ett innerspår bakom bilen. Såväl kusk som tränare hade siktet på att släppa ledningen om favoriten Quite A Quality kom fram tidigt och ”frågade”. I början av loppet avvisades först Maple Hill’s Eto’o försök men efter 450 m återfanns Conrad Lugauer i spets med favoriten.

Efter ett inledningsvarv på 1.12,6 valde Lugauer att ”friska på” i spets varvid Yankee Boy kom loss perfekt vid upploppets början. Yankee Boy avslutade bäst och gick säkert förbi till seger på snygga 1.12,3a/1640 m.

Här uppgick förstapriset till 35.000 kr och hästen ägs av Stall Alibi. På bilden ser vi tränaren Stefan P Pettersson och kusken Kim Eriksson på väg fram till prisutdelningen med Yankee Boy.

Senare under kvällen vann även Kim Eriksson en fyraåringsfinal med Thomas Madsen-tränade Derby Simoni som hade uppvisning och var fullständigt överlägsen från spets. Förstapriset var hela 150.000 kr.

Kvällens sista löpning vanns också av Kim Eriksson som därmed fullbordade en fyrling. Här avvaktade Kim länge i kön med Turbulence Face, innan han styrde på i fjärdespår runt den sista kurvan. Det var långt fram till ledaren men sista 100 m var Kim Erikssons häst starkast.


Foto:
Magnus Strömsten

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!