Mantorptravet - travsport

Mantorp Travsport | Fina treårsvinnare på Mantorp

Det var två treåringar som fastnade mest på näthinnan i måndags vid Mantorpstravets V64-tävlingar. Lägg namnen Global Agreement och Guzz Mearas på minnet, för i framtiden får vi säkert höra mer om de här båda hästarna.

Båda vinnarekipagen kommer från Stall Untersteiners stora stall och de var också V64-spelets två största favoriter.
Global Agreement stack direkt till front för Peter Untersteiner och i slutsvängen tackade han för sällskapet och vann överlägset på nya rekordet 1.15,7a/2140 m.
Guzz Mearas togs istället lugnt från start och väntade med attacken till dryga två varv från mål. Då kördes han fram utvändigt ledaren och såg sedan till att svåraste konkurrenten Exodus Brick blev fast på innerspåret. I slutsvängen kopplade Guzz Mearas greppet och vann ohotad med sex längder på tiden 1.15,3a/2640 m.
-Idag var det enklare motstånd. Min häst kändes jättefin, men tanken var att inte avancera för tidigt. Nu blev det redan dryga två varv från mål. De närmaste målen är Svenskt Travkriterium och Breeders Crown, avslöjade Johan Untersteiner i segerintervjun.

Vinnaren trodde han förlorade
Den enda större favoriten inom V64-spelet som förlorade var Pacific W.F. och Robert Bergh i den femte avdelningen. Robert Bergh ville till ledningen med sin häst, men fick svar två gånger av Grinnebys Orion som kördes offensivt av Carl Johan Jepson.
Istället klev Jack Bowler fram utvändigt ledaren för Anders Zackrisson. In mot upploppet slank Pacific W.F. loss från rygg ledaren. Det blev en stenhård slutstrid, men Jack Bowler höll nostippen först.
-Jag var säker på att vi förlorade. Robert Bergh trodde också att han vunnit. Jack Bowler har varit bra en längre tid och jag tyckte han fick en välförtjänt seger, ansåg Anders Zackrisson efter målgång.

Sabotage mot Halmstadekipage
I den femte avdelningen utsattes Halmstadhästen Tobias del Ronco för ett sabotage. Någon utomstående ringde igår förmiddag till Mantorptravets sekretariat och på engelska meddelade man att hästen skulle strykas.
Tränaren Wilhelm Paal – som talar engelska - höll då på att förbereda för att börja resan till Mantorp, när han upptäckte att hans häst var struken på ATG.
– Jag har jobbat med det här i över 40 år och har aldrig varit med om det här tidigare. Vem som helst kan så klart försöka, men jag har aldrig varit med om att någon ens försökt att ringa in och stryka en häst, säger Thomas Knutsson som är sportchef på Mantorptravet.
Enligt reglerna skall travbanan som tar emot strykningen ringa åter till tränaren och kontrollera uppgifterna. Men så blev aldrig gjort och sabotaget blev ett faktum.

Tjejer gjorde upp
Helen Ann Johanssons Invitation drar till sig merparten av de främsta kvinnliga körsvennerna i landet. Igår var det 25-åriga Henna Halme som segrade efter en resolut körning från start med Bossy Alley. Betrodde Rob Dyrdek kom fram utvändigt på första långsidan, men kunde inte haka på när ledaren stack undan 250 kvar. Bossy Alley vann sedan en överlägsen seger.

Två hemmavinster
Kim Erikssons fina fyraåring Inspector Gadget gjorde karriärens sjätte start och tog den andra segern. Detta efter en lugn öppning och ett avvaktande lopp i 5-par utvändigt. 1100 m från mål avancerade duon i ryggar i tredjespår och sista halvvarvet följde Kim med i fjärdespår bakom attackerande Lansky-K Widell.
Denne plockades ned på upploppet och även störtdykande Sunset Brizard förvisades till andraplatsen. Tiden blev 1.17,3a/2640 m.

Mikael Selins La Marke (bilden) följde upp den mersmakande andraplatsen nyligen på en 12-tid över kort distans, med att spurtvinna från tillägg över medeldistans. Körande Claes Svensson visste vad som fanns i tömmarna. Det började dock inte så bra för ekipaget som kostade på sig en startgalopp på drygt 20 m. La Marke spurtvann enkelt på 1.15,6/2160 m efter ett mäktigt speedryck i den sista kurvan.
 - Segern var inte överraskande, däremot att den togs med en galopp på vägen. Tanken var att bruka hennes speed så sent som möjligt men nu kom vi inte ned i slagläge 500 m kvar och då fick hon attackera för fullt berättade Claes Svensson efter loppet.   

Tomas Thell / Roger Elebring

- annons -

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.