Fem favoriter föll

Henna Halme tog andra raka segern i Helen Ann Johansson Invitation. Spelmässigt trodde många på en ganska favoritbetonad V64-omgång igår på Mantorp. Men favoriterna föll bort en efter en och till slut blev det nästan en halv miljon till de som hittade de sex vinnarna.

I det inledande loppet Helen Johansson Invitation skrällde det direkt. Storfavoriten Undigious Diamant fick trava utvändigt ledande skrällen Attack Photo, som kördes offensivt mot ledningen av lärlingen Henna Halme. In på upploppet stack Attack Photo undan till en lätt seger. Bara 2% av V64-spelarna hade streckat ekipaget. För Henna Halme var det andra segern i rad i detta körsvenslopp för kvinnor.
 
Tre favoritfall
Favoriten Happy Few galopperade hejdlöst i den andra V64-avdelningen och en upphämtning i 1.13-tempo hjälpte föga. Istället var det Protector Tile som med visst besvär för Ulf Ohlsson höll ledningen från början. Det avgjorde loppet och den välstammade treåringen tog då sin första seger.
Nästa favorit som föll var Flexible Launcher. Men här krävdes målfoto innan Icarus Boko kunde ropas ut som vinnare. Precis i sista steget tog Kenneth Haugstads valack sig förbi storfavoriten.
Ännu ett favoritfall blev det fjärde avdelningen. Det kördes friskt i täten och loppet blev en fight mellan spurtstarka Nika och Kantens Rose. Torbjörn Jansson måttade in den sistnämnda till säker seger. Bara 4% var strecken som satt på vinnaren.

Mantorpsloppet vanns av In Line Tooma
Enda favoriten som höll var In Line Tooma i den femte avdelningen, som var årets upplaga av Mantorpsloppet. Carl Johan Jepson satsade allt inledningsvis och nådde ledningen in i första kurvan. Det tog emot sista biten, men med målfotots hjälp fick In Line Tooma segernicken före bra avslutande In Love Boko.
I den sjätte avdelningen svepte storfavoriten Miriam Håleryd och Peter Untersteiner förbi konkurrenterna in i slutsvängen. Men 350 meter kvar blev det en snöplig galopp. Istället hade Marres Diva bästa krafterna för Kai P Jussila och höll undan före bra spurtande Whispering Star.

Tomas Thell / Roger Elebring

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -