Favoritbetonat vid lunchtrav

Det blev en ganska favoritbetonad V4-omgång i måndags vid Mantorptravets tävlingar, även om de två mest streckade Global Unspoked och Janai förlorade. Två hemmasegrar noterades. Joakim Wallin segrade med Goodwill Pellini och därefter avrundades travdagen med att Stefan Dahl-tränade O´Boy segrade med Petter Karlsson i vagnen.

Istället var det andrahandsfavoriterna som satte krokben för de nämnda favoriterna. Janai ledde varvet för mål, men var ganska tidigt slagen när Red Alert W.F. kom fort fram i slutsvängen. Jorma Kontio drog tussarna in på upploppet och då stack stoet från till en lätt triumf.

Mest streckad igår var Global Unspoked och Oskar Svanberg. Som väntat hamnade hemmaekipaget utvändigt Setauket. Redan i slutsvängen var storfavoriten slagen och Ville Karhulahti kunde rycka ifrån och vinna väldigt lätt.

-Min häst är snabb ut så jag trodde vi skulle ta ledningen. Jag har kört honom några gånger och det är en bra häst. Idag ökade jag farten successivt och han var riktigt bra, berömde segerkusken efter målgång.

Rundade trots omöjligt spår

Det är ovanligt att vinna lopp när man har spår 15 bakom startbilen. Men det lyckades treårige Brandy Flame göra i den tredje avdelningen. Framme i täten drog Oskar Svanberg undan med Camana.

Men 950 meter från mål började konkurrenterna röra på sig i kön, däribland Brandy Flame med lärlingen Niclas Hammarström i sulkyn. I slutsvängen tvingades vinnaren ut i fjärdespår, men snabbt in på upploppet kopplades segergreppet.

Hemmasegrar på slutet

Fjärde avdelningen slutade med en hemmaseger, då Joakim Wallin efter en offensiv körning bakom Goodwill Pellini skar mållinjen som vinnare (bilden). Redan efter ett varv avancerade hon fram till ledande favoriten Skylar G.G.

I slutsvängen tog hemmaekipaget över ledningen. Det gick trögt över upploppet, men stoet höll knappt undan före skrällen Catwalk Ima som avslutade bra upploppet ned.

-Goodwill Pellini var mycket sjuk som ung så hon tappade ett år. Det är en tuff dam, men vi hade ändrat lite idag och det fungerade godkänt. Jag har hela tiden känt att det funnits kapacitet i hästen, berättade Joakim om sitt fyraåriga sto.

Måndagens avslutande lopp hade endast sju hästar bakom bilen, sedan två hästar blivit sent strukna efter en omstart. Fyraåringen O´Boy, för övrigt döpt efter LHC-ikonen Ulf Söderström och delägd av ett antal LHC-profiler, spetsvann knappt mot Oskar Svanbergs debutant Jori Boko.

O’Boy var utrustad med rycktussar som användes för första gången och det var kanske detaljen som fällde avgörandet i en hård slutstrid. Segertiden skrevs till 1.18,7a/2140 m.

 

Tomas Thell / Roger Elebring

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!