Dubbel i Eskilstuna

Mantorptravet - travsport

Mantorp Travsport | Dubbel i Eskilstuna

Två segrar togs vid tävlingarna i Eskilstuna igår kväll genom Julia Andersson som red Incredible Rex till seger samt Johan Carlfjord som körde Emir Mearas till vinst. Bägge segrarna togs efter invändiga lopp och finess på vägen till mål.

Julia var först ut med Incredible Rex som gjorde tredje starten för Jesper Hedqvist. Från ett innerspår togs hästen lugnt den första biten och hamnade som trea på innern. Efter ett varv tråcklade sig Julia loss mellan hästar och tog upp jakten på ledande Omaha Zenz och Fame Suspect.
Ledaren Omaha Zenz såg länge svårslagen ut men sista 50 m kom Mp-hästen med en riktig slutrökare.

- annons -

Segermarginalen blev en halv längd och vinnartiden skrevs till 1.13,6a/1640 m. Detta var hästens åttonde start i montélopp och åttaåringen har tagit hela fem segrar. Som fyraåring noterade hästen 1.12,8a/1640 m som femma i ett sulkylopp, då i regi Oskar Svanberg. Segertiden nu är näst bästa tiden för Incredible Rex.
Skötare och ägare är Jessica Åhs, som numera har sina hästar på Jesper Hedqvists träningslista.

Två lopp senare var det dags för Johan Carlfjord att vinna lopp. Årets femte viktoria och samma antal har även Julia Andersson efter besöket på Sundbyholm.
Den femårige Muscle Hill-sonen gjorde karriärens åttonde start, varav den fjärde för Carlfjord.
Emir Mearas placerades i rygg på ledande Mp-hästen Valencia Strix, som för Tobias J Gustafsson fick husera i ledningen och första varvet gick inte fortare än 1.18,5!
På utsidan om ledaren fanns Vanda Magic och trots det låga tempot kroknade hästen helt när 850 m återstod. Johan Carlfjord tog chansen direkt och styrde ut i andraspår utvändigt om Valencia Strix.
Farten trissades upp och bakifrån närmade sig Unity Millpond tätduon.
Mitt på upploppet kopplade Emir Mearas greppet på ledaren och in mot mål fick Carlfjords häst sträcka på sig rejält för att rädda segern mot Unity Millpond.

Segertiden blev 1.17,4a/2140 m. Ägare är JC Trot AB (Johan Carlfjord) och hästens skötare är Astrid Carlfjord.

Bägge hästarna erhöll ett förstapris på 10.000 kr.

Foto: Annika Persson

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.