Debutant segrade i snöoväder

Framgångarna för Mp-hästarna fortsatte under måndagen, då tävlingar genomfördes på Färjestad och Halmstad. Seger blev det för Tomasz Wisniewskis debutant Fly High With Me i Karlstad. Under svåra förhållanden spetsvann hästen mycket enkelt.

Det var ett ymnigt snöfall och en moddig bana med lurigt banunderlag som deltagarna råkade ut för. Dessutom var det Fly High With Me’s första start i karriären med en resa till Karlstad inkluderad.

Den nyblivne valacken efter Pastor Stephen och Fly High Kemp (1,2 miljoner för Erik Berglöf) uppträdde dock väldigt moget och förnuftigt då han från ett springspår i starten kunde köras till ledningen efter cirka 400 m tillsammans med Rikard N Skoglund.
Efter att Fly High With Me kom till ledningen sjönk tempot till 1.22,3 första kilometern. På slutrundan uppvaktade Carl Johan Jepson utvändigt med betrodda Candid Camera, men denne utgjorde aldrig något hot utan blev lämnad med hela sju längder vid målgång, som tvåa!

Segertiden blev 1.19,4/2140 m och ägaren Pekean AB i Askim kunde räkna hem ett förstapris på 25.000 kr.

Tomas Wisniewski startade även Solkattens Daizy och hon slutade fyra på 1.16,6a/2140 m i ett tidigare lopp, då banan var mer lättsprungen. Fjärdeplatsen var värd 6.500 kr.

Rikard N Skoglund körde båda hästarna och var förstås extra nöjd med Fly High With Me.
 - Ja, det var en jättefin häst som gjorde det bra under dessa förhållanden. Den här hästen får nog Tomasz och ägarna roligt med framöver.

Hur är det att köra under dessa förhållanden?
 - Jag är ”van” sedan uppväxten norröver och förhoppningsvis kan jag komma med värdefull info till tränarna söderöver som inte är vana att köra tävlingsmässigt med broddade hästar.
 - Fly High With Me klarade av en omstart och stänk o s v. Han vann jätteenkelt efter 1.16 sista varvet åkandes. Så det är bara plus för hästen avrundar en nöjd Rikard N Skoglund.

På Halmstadtravet senare under kvällen var det inte heller optimala förhållanden och banan bedömdes även där som något tung.
Stefan P Pettersson fanns på plats med I’m A Beliver och Micael Stjernström med Stella Pona. Bäst gick det för Stella Pona som slutade tvåa på km.tiden 1.15,3a/1640 m (17.500 kr). I’m A Believer slutade oplacerad på 1.15,4a/1640 m i ett annat lopp efter löpning utvändigt om ledaren.

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -