Arne Eriksson har avlidit

Mantorptravet - travsport

Mantorp Travsport | Arne Eriksson har avlidit

Mantorptravets ordförande under åren 1966-1987, Arne Eriksson, avled på måndagen 9 december. Arne fyllde tidigare i år 90 år och var pigg, debattglad och intensiv även under sina sista år.
I söndags insjuknade dock Arne och på måndagen avled Arne i vad som tycks ha varit i sviterna av en lunginflammation.

- Ja, det gick fort och känns sorgligt. Men han har haft ett fantastiskt liv med en bra hälsa, det känns också bra, menar Per K Eriksson, professionell tränare vid Mantorp och son till Arne.

Arne följde travsporten med stort intresse. För mindre än två veckor sedan deltog han i Östergötlands Travsällskaps höstmöte.
Arne Eriksson måste betecknas som den enskilda person som betytt mest för Mantorptravets utveckling.
Arnes travintresse låg på såväl det sportsliga men i högsta grad också på det travpolitiska, organisatoriska och övergripande planet.
2016 instiftade Mantorptravet ett storlopp inom V75 till Arnes ära. Bilden ovan är hämtad från årets upplaga, den fjärde i ordningen. En upplaga som vanns av Stefan Melanders Digital Track. Loppet blev historiskt genom att segerkusken genom segern blev den genom alla tider segerrikaste körsvennen inom rikstoton.

Nedan Mantorptravets travprogram i samband med Arne Erikssons lopp 2019:

Arne Eriksson

- annons -

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.