Årets femte för Annelie

Efter en rivstart på 2020 med tre segrar på fyra ritter under dom 35 första dagarna av året, har det av förståeliga skäl varit glesare med segrarna. I måndags kväll på Färjestadstravet var det dock dags för årets femte viktoria. Segerhästen var K.B.Millanson som därmed tog tredje årssegern.

Montéloppet med fjorton startande ekipage inleddes med mycket galopperande hästar och det blev ett utspritt fält. K.B.Millanson var en av de felfria och trots att ekipaget startade med dubbla tillägg återfanns den elvaårige travaren i en klunga bestående av fem hästar som jagade ifatt ledande O.M.Eccostepp upp till varvning.

Ledaren som startade från grunddistansen 2140 m öppnade sitt förstavarv på km.tiden 1.18,5 och snett utvändigt inför slutrundan fanns K.B.Millanson och Annelie Götesson.

På sista bortre långsidan tryckte Annelie hårt på ledaren som reds av Nathalie Blom och vid ingången till den sista kurvan övertog Mp-hästen befälet.

Upploppet ned höll K.B.Millanson tempot väl uppe och vid målgång skiljde sex längder ned till måltvåan O.M.Eccostepp.

Segertiden blev fina 1.15,6/2180 m och segern belönades med 25.000 kr.

Micael Stjernström tränar hästen och även för Micke handlade det om årets femte tränarseger.

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -