Äntligen seger för Aguero

Mantorpshästen Aguero vann två lopp i rad i början av fjolåret. Därefter har hästen gått segerlös från tävlingsovalen i 17 starter. Vid flera tillfällen har hästen blivit en ”nästa gångare”. Igår på Halmstadtravet var det äntligen dags för Jakob Smith att skära mållinjen som etta med Aguero.

Tränaren Kenneth Smith och hästens skötare Liselott Dahlén gjorde resan ned till Halmstadtravet och där stod Jakob Smith beredd att köra, på sin nya hemmabana.

Uppgiften var ett sprinterlopp som startades med bilstart och utgångsläget ett besvärligt tiondespår. Kort efter start kunde Jakob Smith placera hästen på innerspår och det blev till slut en position i 4-par invändigt.

Efter lite kubbning om täten mellan Goodhands Ray och Galewindsonthepath, så kunde den sistnämnda överta ledningen. Detta strax efter första halvvarvet, som avverkades på snabba 1.09,4. Därefter sjönk tempot rejält upp till varvning på km.tiden 1.13,0.

Aguero satt till synes rejält fastlåst i klungan vid varvningen, men en liten ljusning kom då framförvarande Mirakel Håleryd styrdes ut i andraspår ca 600 m före mål.
Kort därefter galopperade även densamma och det innebar fritt spelrum för Mp-hästen, som smidigt förbättrade positionen mellan hästar mitt i slutsvängen.

På upploppet tog Aguero och Jakob Smith upp jakten på ledande Galewindsonthepath som fick ge sig mot utvändiga O.M.Faststeep.
Kort före mål kunde Aguero slugga sig förbi en tapper O.M.Faststeep och vinna loppet på nya rekordet 1.13,3a/1640 m.

Förstapriset var 30.000 kr och hemresan till Östergötland gick nog enkelt för Kenneth och Liselott!

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -