Tränaren Stefan Dahl och delägaren Thomas Lundqvist på varsin sida om Shutter Island

100.000 till Shutter Island

Amatörtränaren Stefan Dahl var ensam representant för Mantorptravets tränarkår vid STL-tävlingarna på Jägersro i lördags. Han startade duon Shutter Island och Ufo Del Rio. Turen slutade med en seger och ett femteplats, i prispengar totalt 110.000 kr.

Dagen för stall Dahl började med att Shutter Island deltog i stolopp med 100.000 kr till segraren. Efter den första kurvan, där duellerande Neva Futura och La Cerise straffade ut sig med galopp återfanns tilläggsstartande Mahjong i ledningen. Shutter Island kom också bra igenom från tillägg och var placerad som trea.

Claes Svensson försökte ”kuppa sig” till ledningen efter 500 m men Kevin Oscarsson var med på noterna och Claes fick nöja sig med rygg på ledaren istället för 3-par inner.

Efter ett lugnt inledningsvarv blev det bättre fart på tillställningen under slutrundan.
Tättrion var densamma, Mahjong i ledningen, Anna S.H. utvändigt och Shutter Island fastlåst i rygg på ledaren.

I början av upploppet började en lucka uppenbara sig för Mp-hästen. Cirka 100 m före mål var den tillräckligt stor och Claes Svensson kunde styra ut för attack.

Precis på mållinjen sluggade sig Shutter Island förbi ledaren och kunde vinna på tiden 1.15,0/2160 m. Detta efter ett avslutningsvarv nedåt 1.12,5!

Förstapriset uppgick till 100.000 kr. På 14 starter i år har fem segrar tagits och detta var stoets tredje seger på dom fem senaste starterna. Under oktober är Shutter Island obesegrad i två starter och tack vare dessa är hon nu segerrikaste häst bland Mp-hästar i år med fem segrar. En pinne före McGarret och Solkattens Chiron.

Ufo Del Rio slutade femma i STL’s klass I-försök som vanns av storfavoriten Giant Shadow. Femteplatsen var värd 10.000 kr.

Stefan Dahl har därmed kört in exakt 600.000 kr till stallet i år, vilket är hans bästa säsong någonsin i karriären som sträcker sig 21 år tillbaka i tiden. På bilden jublar han tillsammans med Shutter Island och delägaren Thomas Lundqvist.

Framgångar för Kim

Även Kim Eriksson fanns på plats på Jägersro och körde fyra lånesitsar. I STL’s Gulddivision körde han Angle Of Attack till en överraskande andraplats värd 200.000 kr.

Även igår noterade Kim en stor kuskframgång då han kvalificerade amatörtränade Wingmaster för Breeders Crown-finalerna i Eskilstuna genom att sluta trea i ett försök bakom Tae Kwon Deo och Betting Gangster.

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!