Roger Pettersson 60 år

I helgen, närmare bestämt på lördag 8 augusti, fyller Roger Pettersson 60 år.
Roger, eller ”Smulle” som han ofta har kallats, har varit proffstränare på Mantorptravet sedan 1993.

Vimlade av topphästar!

Det var fantastiska travtävlingar i onsdags på Mantorp, där det vimlade av svenska topphästar. Men det som fastnade mest på näthinnan var duellen i fyraårshingstarna Breeders Crown-kval mellan Brother Bill och Aetos Kronos.

Roger Sundins Minnesfond – Stipendium tilldelas Douglas Wieselgren

Villkoret för årets stipendium är att det ska tillfalla ” en ung, lovande person” och alla kriterier för det bockar 17-åriga Douglas Wieselgren av som tilldelas 2020 års stipendium. Igår den 5:e augusti tilldelades Douglas 10 000 kr i stipendium i samband med V86-1 – Roger Sundins Minnesfonds lopp.

Gammalkils-hästar till final

Högklassiga unghästlopp gäller på hemmaplan i kväll (onsdag). Fina unghästar på ovalen var det även på Färjestad i måndags då försöken i ”korta E3” avgjordes.
Mantorptravet fanns representerade av Stefan P Pettersson-tränade Comes With Age samt Patricia van der Meer-tränade duon Climber och Namanga Bo. Dom två sistnämnda tog sig vidare till final.

Ny kommunikatör på Sportkontoret

Efter 8 år utomlands återvänder Erica till Sverige och tar plats på sportkontoret på Mantorptravet.
En arena hon besökt mycket i sin uppväxt, både som hoppryttare och även som besökare för att avnjuta spänningen med hästarna.

Obesegrade stjärnskottet jagar sjunde raka

Han är obesegrad i sex starter och imponerade våldsamt senast.
Svenskfödde – men norsktränade – Elegant Ima seglade upp som en av favoriterna till Kriteriet efter den insatsen.
Nu blir jättelöftet storfavorit i Breeders Crown på Mantorp.
– Han är en av de bästa hästar jag har tränat, säger Geir Vegard Gundersen som har sju derbysegrar och tre segrar i Kriteriet på sin meritlista.

Ny seger för Stefan

Stefan P Petterssons hästar har hittat toppformen igen! Ny seger på torsdagen vid Örebrotravet där Johanna Lind styrde Emma Rae till seger i det inledande lunchloppet. Emma Rae slog nytt rekord då hon segrade på tiden 1.16,7/2160 m.

Bra kväll för Kim och Stefan

Vid Solvallas V86-tävlingar igår kväll gick två av loppen till Mp-licenserade deltagare. Stefan P Petterssons Zenzero Jet segrade tillsammans med Örjan Kihlström. Därefter vann Kim Eriksson Sommarfavoriten med Roger Walmann-tränade Cup Of Tea.

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Travbana

Mantorptravet är en hästsportarena i Mantorp ca 2,5 mil söder om Linköping. På arenan finns travbana och 2 stora ridbanor för träning och tävling samt lokaler och restauranger för konferens och event. Mantorptravet invigdes 1965.