Mantorptravet - Om Mantorptravet

Mantorptravet | Om Mantorp Travbana

  • En arena för hästsport och spännande event
  • Sveriges fjärde bana sett till spelomsättning, ban- och regionspel
  • Sveriges tredje största hästägarförening
  • Lätt att ta sig till oavsett var man kommer ifrån 

Mantorptravet slog upp portarna i midsommarhelgen 1965, då folk gick man ur huse för att bevittna premiärtävlingarna. 

Travtävlingar
Första året avverkades tio tävlings-dagar, året därpå 19. Sedan utökades antalet successivt och sedan några år tillbaka tävlar man ca 30 gånger per år. Idag är Mantorptravet en viktig del i Östergötlands sportutbud såväl som hästsportcentra som upplevelsecentrum.

Banfakta travovalen
Mantorps travbana mäter idag, precis som de flesta banor i Sverige, 1.000 meter i omkrets. Banbredden upp går till 23,5 meter, vid bägge startplatserna.
Upploppet är 177 meter långt, vilket är något under genomsnittet i Sverige. Som jämförelse kan nämnas att Solvallas upplopp är 194 meter långt.

Banfakta ridbanor
Under 2018 färdigställdes två helt nya fibersandsbanor på innerplan av travovalen. Mantorps ridbanor är    100 x 80 m och 60 x 40 m. Underlaget är toppklassigt, fibersand anlagt av de Grondslag. En helt ny hinderpark med tävlings- och träningshinder finns att tillgå samt dressyrstaket för två 60 x 20 meters banor.

Ridtävlingar
Den första tävlingen på de nya ridbanorna anordnades i samarbete med Mjölby ridklubb i slutet av augusti 2018. Under 2020 har flertalet ridklubbar bokat in sina ridtävlingar med hoppning och dressyr upp till medelsvår nivå. Meeting på flera dagar genomförs under sommarhalvåret. Ridbanorna på Mantorptravet skapar möjligheter för ridsport på hög nivå!

- annons -

En arena för hästsport!
Mantorptravets vision är att bli en arena för hästsport i toppklass.                                                             

Målsättningen är att bedriva ridtävlingar i samarbete med regionens ridklubbar. Med permanenta gäststallar, faciliteter så som restauranger, duschar och omklädningsrum, parkeringsplatser och lämpliga lokaler passar anläggningen bra till större tävlingsarrangemang inom ridsport. 

Framgent finns planer på att förlänga travovalen, bygga en islandshästoval, utöka travskolans verksamhet och öppna upp Mantorptravet för mer än travsport.

 

Arena för spännande event!
Mantorptravet har stora ytor, lokaler och faciliteter som även lämpar sig för andra event och evenemang. Hundutställning, trädgårdsmässa, hästmässa, loppmarknad, veteranbilsmarknad, ja det är nog bara fantasin som sätter gränser. 

Image
Image

Mantorp Hästsportarena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.

- annons - ridsport