söndag, 21 april 2019

Banpersonalen informerar

Skrivet av  Publicerad i Banpersonalen informerar torsdag, 30 januari 2014 00:00
Betygsätt den här artikeln
(26 röster)

Tävlingsbanans öppettider påskhelgen (vecka 16):
Måndag-tisdag: ordinarie öppettider
Onsdag: öppen 7.00-20.30
Torsdag: öppen 7.00-14.00
Annandag Påsk: Öppen heldag (men utan underhåll)

Tävlingsbanan är stängd långfredagen, påskaftonen och påskdagen. Ridtävlingar fredag-söndag.

 

 ----------------------------------------------
 
Kvällsträning tisdagar och torsdagar
Tisdagar och torsdagar är tävlingsbanan öppen för träning till kl 19.30. Under perioden 10 jan - 2 maj tar Travskolan tävlingsbanan i anspråk för ponnylicenskurs torsdagar kl 18.00-18.30. Denna period är tävlingsbanan då öppen till kl 20.30.
Obs! När ni ska träningsköra efter kl 16: Registrera detta senast kl 15.00 samma dag i bokningssystemet på mantorptravet.com. Finns inga bokningar hålles banan nämligen stängd. På det sättet sparar vi in på såväl övertidsarbete som el (banbelysningen).

 

Enskild träningstid för ponnyhästar
 Ponnyhästar kan tränas på tävlingsbanan under ordinarie öppettider. Utöver detta är banan tillgänglig exklusivt för ponnyhästar helgfria lördagar kl 13.00-13.30. För denna tid gäller samma bokningsregler som för tisdags- och torsdagskvällar (se föregående punkt). 

 

Gäststallarna: Släck, stäng, stäng av!
Hjälp oss att spara på såväl el och förhindra frysrisk av vattenledningar i tvättavdelningarna. Håll dörrarna stängda och befinner sig ingen annan i gäststallsavdelningen – släck ljuset!
Stäng också av vattnet efter er så det inte står och rinner.

Banpersonalen erbjuder SMS-info
Vill du ta del av löpande information från banpersonalen? Som A- och B-licensinnehavare kan du få den info som banpersonalen anser vara viktig och relevant angående banornas aktuella standard. Inget SMS = för årstiden normala förhållanden.
Så vill ni ingå i banpersonalens SMS-grupp: svara så på detta mail!
Ni kan också när som helst under ordinarie arbetstid ringa direkt för att förhöra er om hur läget är för stunden och hur banpersonalen förutspår att banan kommer att vara:

Christer Eriksson 070-263 24 01
Roger Hedqvist 070-213 82 51
Tomas Johansson 072-327 93 08

Rakbanans trafikregler
På rakbanan gäller högertrafik vilket kan vara värt att poängteras för att undvika tillbud.

Skona innerspåret
Tävlingsbanans innerspår utsätts för stor belastning.
För att hålla innerspåret i bästa skick till tävling, ber vi alla att, i träning och värmning, undvika att använda detta.

Rutiner vid snöfall
Att skrapa av banan vid ihållande snöfall innebär att det varje gång kommer ner en del snö i banmaterialet vilket medför en moddig och sämre bana. Som vi också kan ha problem med en längre period, beroende på vädret.
Genom att, då det är möjligt, vänta med att skrapa av banan tills snöfallet, undviks onödigt mycket snö i banmaterialet. Tävlingsbanan är då också stängd för all träning.
Det innebär alltså att vi låter snön ligga kvar längre vid tillfällen då väderprognosen talar om fortsatt snöfall.
Vid dessa tillfällen SMS-ar dock banpersonalen ut information till de så önskar (se SMS-info nedan).
Det hela handlar helt om att kunna hålla tävlingsbanan i ett bättre skick vilket naturligtvis är till gagn för de aktiva (som också tillfrågats och lämnat sitt bifall).

Senast ändrad måndag, 15 april 2019 09:12

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg