tisdag, 21 november 2017

Utökad kvalitet och kvantitet 2018

Skrivet av  Publicerad i Före tävlingsdag onsdag, 08 november 2017 10:15
Betygsätt den här artikeln
(23 röster)

 

 

 

 Från programmets ledarsida måndag 9 oktober 2017

 

Tävlingsdagar 2018
Tävlingsdagarna för nästa år spikade och Mantorps schema återfinns i detta program. Processen drog detta år ut på tiden, främst p g a motsättningar runt utformningen av onsdagarnas V86-koncept.
För Mantorps del innehåller nästa års program 31 tävlingsdagar vilket är en ökning med två. Antalet V75-dagar är oförändrat men nästa år avgörs samtliga tre dagar på en lördag.
För första gången avgörs också en V86-omgång på Mantorp. Vi står som arrangör för hela omgången (alltså ingen saxning) med Breeders’ Crown onsdag 1 augusti. Att låta Mantorp arrangera Breeders’ Crown i månadsskiftet juli-augusti har visat sig vara ett lyckokast på alla plan. Av den anledningen uppgraderas nu denna tävlingsdag till en V86-onsdag.
Det får till följd att vi ”krockar” med Skänninge Marken vilket inte behöver vara negativt. Tvärtom kan det vändas till en fördel, något vi kan dra ännu mera draghjälp från.

 


Segrar i strid ström

Förra tävlingsdagen vann hemmalaget hälften av loppen. Joakim Wallins Global Signature imponerade stort, Stefan P Petterssons treårsmärr I’m A Believer likaså. Och Anders Westers Fancy Westwood sprang upp som banans kulltopp bland tvååringarna då hon debutvann på snyggt sätt.
Mantorpshästarna har överlag hittat segertakten igen efter en formsvag period. De två senaste månaderna har 32 hästar vunnit lopp, flera av dem mer än en seger. Supreme Court toppar med fyra segrar under perioden.

 


Royal Fighter i Giganternas Pris

Per K Eriksson mönstrar tre hästar inom V64-ramen i kväll. Men redan dagen före, på söndagen, är han i Nederländerna för ett besök på Viktoria Park, Wolvega i Nederländerna. Det handlar om årets upplaga av Prijs der Giganten med 60.000 euro i samlad prissumma.
Startlistan innehåller elva hästar och distansen är 2100 meter. Royal Fighter har lottats till ett tiondespår och möter flera topphästar. För första gången kommer han att köras av Kevin Oscarsson. I de allra flesta loppen har Jennifer Tillman suttit i sulkyn. Jennifers graviditet gör dock att vi inte kommer att få se henne i tävlingssammanhang framöver.

 

Kvällens tävlingar
Kvällens tävlingar har lockat hästar från Jägersro till Solvalla, från Visby till Årjäng. Loppen är, för årstiden och för att vara en V64-dag, väl besatta där endast totalt två platser ekar tomma.
Joakim Wallin har presenterat segrare varje tävlingsdag sedan i september, breddagen oräknat. Även den här tävlingsdagen återfinns Jockes hästar i segerdiskussionerna i en omgång som ser ut att kunna resultera i hög utdelning.

 

 

V75 söndag 26 november
Nästa tävlingsdag är en V75-söndag, den 26 november. I fjol instiftades tre nya storlopp på Mantorp för att hedra tre stora profiler: Arne Eriksson, Sture Lindström och Bo W Takter. Den här tävlingsdagen avgörs andra upplagan av dessa årligen återkommande lopp.
Mantorps meste champion Sture Lindström är dock inte med oss längre. Han avled för några månader sedan vid en ålder av 80 år.
I samma V75-omgång går också årets längsta lopp av stapeln, UltraStayern över 3640 meter.

 

Välkomna till kvällens tävlingar!

 

Thomas Knutsson
Sportchef 

Senast ändrad måndag, 13 november 2017 08:31

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

exeo.jpgforsbergs.jpgil_recyckling.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgil_recyckling.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg