V64®: Lozano di Quattro går mot ännu en spännande säsong
Lozano Di Quattro och Tobias J Gustafsson vid seger på Färjestad i fjol. Nu är årsdebuten överstökad. Foto: Malin Albinsson / TR Bild.

V64®: Lozano di Quattro går mot ännu en spännande säsong

Lozano di Quattro lekte hem årsdebuten.
Hästen imponerade på Färjestad på måndagskvällen.
- Jag har längtat efter det här hela vintern, sa kusken Tobias J Gustafsson.

Måndagens omgång på V64® avgjordes på Färjestad och det var fem miljoner kronor extra i potten. Kvällens snackis på förhand var Lozano di Quattros årsdebut. Per K Erikssons stjärna tjusade publiken vid flera tillfällen förra året och vann två STL-försök och en final i Solvallaserien. Lozano di Quattro sprang in drygt 800 000 kronor och många tror att hästen ska slå sig in i eliten i år.

Lozano di Quattro kördes som vanligt av Tobias J Gustafsson och Lozano di Quattro ställdes inte på några större prov och vann lekande lätt med krafter kvar.
 - Jag tycker att det blivit mer häst. Framförallt så är han mer fokuserad. Förra året var det som att komma ut med en unghäst, sa Tobias J Gustafsson.

Lozano di Quattro var på hugget från start och tog över ledningen efter 150 meter. Därefter hände det inte mycket i loppet och ledaren fick bestämma farten efter behag och första varvet travades på 1.16. På sista långsidan valde Tobias J Gustafsson att dra upp tempot och Lozano di Quattro lämnade sina konkurrenter med flera längder. Segertiden blev 1.14,2a/2140 m kryddat med 1.10,4 sista halvvarvet.
 - Jag är nöjd av att bara sitta här i ”jollen” och ta del av det. Det har jag längtat efter hela vintern. Det märktes redan i värmningen att han tyckte det var kul att vara igång. Jag har suttit i vintras och gått tillbaka och kollat på lite lopp dom tunga dagarna så behöver man ha det här. Jag vet att jag åker ut med en häst som är väl förberedd och har enorma resurser, fortsatte Gustafsson.

Tränaren Per K Eriksson var förstås mycket nöjd och lättad efteråt.
 - Ja, man vet aldrig riktigt ”hundra” var hästarna står när dom gör årsdebut.
 - Men intrycket var nästan bättre än jag trodde. Han var mycket mer fokuserad under tävlingsdagen och han drog inte en suck efter loppet.
 - Nästa start blir om ca 14 dagar, men inget lopp är bestämt avrundar en nöjd tränare.

KANAL 75 och Roger Elebring.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*