Tretton inget oturstal för Ida
Dark Roadster och Ida Riesterer höll för det stora favorittrycket i Gulddivisionen trots en besvärlig löpning. På klasshästens vis sträckte Dark Roadster på sig i spurten och höll undan. Foto: Magnus Strömsten.

Tretton inget oturstal för Ida

25 år gammal är Ida Riesterer och hon har bara kört drygt 30 lopp under året. Men trots den ringa rutinen så fick hon tillsammans med Dark Roadster (bilden) bära det stora favoritskapet i lördagens V75-omgång på Mantorp Hästsportarena.

Ida Riesterer klarade trycket galant och tillsammans med Dark Roadster tog de 13:e segern trots att flera konkurrenter försökte ställa till det för favoritduon. Först svarade skrällen Osterc med Torbjörn Simberg envist ledningen. Men Ida valde då att ta upp sin häst en kort bit och då ville Dats So Cool och Carl Johan Jepson avancera fram till positionen utvändigt ledaren. Ida Riesterer hade dock andra planer och Dats So Cool fick snällt stanna kvar i tredjespår till Carl Johan Jepson synbara förtret.  
Smörloppet fick andrahandsfavoriten Heart of Steel och Peter Untersteiner bakom Dark Roadster. Men trots alla skickliga kuskar hade Ida Riesterer disponerat sin hästs krafter perfekt som säkert höll undan över upploppet.
 - Idag var Dark Roadster verkligen värd att vinna men jag var orolig för hästen som fick lifta med i rygg på oss. Vår tid tillsammans började med att jag fick köra honom i lärlingslopp, sedan vanliga lopp och nu står vi här. Bakom hästen känner jag bara lycka när jag kör honom, berömde segerkusken Ida Riesterer.  

Vann till slut
Erik Adielsson hade inte marginalerna på sin sida, annars hade han kunnat blivit lördagens stora segerherre. Redan i den inledande avdelningen ledde han med Midnight Special till sista steget innan Peter Untersteiner lyckades få dit nosen med Winner Brodde.
Nära segern var Erik Adielsson också med Kapten Nemo i den femte avdelningen. Duon fick en tung löpning utvändigt ledaren och fick ge sig sista biten mot Vikens Bonjour som för Petter Karlsson smög med bakom.
Det dröjde till sjunde avdelningen innan Erik Adielsson fick känna på segerns sötma. Det blev en offensiv inledningen från start med Jalapeno K. som nådde ledningen efter 450 meter och ingen av konkurrenterna kunde gå i närkamp på upploppet.
 - Jalapeno K. var lite väl framåt idag så jag kunde inte bestämma tempot som jag ville. Det var starkt att hålla in i mål på en så stark tid för årstiden. Roligt att vinna för de här ägarna, då jag 2010 vann Kungapokalen med deras stjärna Sebastian K., berättade Adielsson efter målgång.

Överraskning när hemmahästen svek
Hemmatränaren Stefan P Pettersson hade sin största chans i den sjätte V75-avdelningen med Joe Dalton. Programenligt tog fyraåringen hand om ledningen. Men in på upploppet tröt krafterna och han slutade fyra. Överraskande segrade Major Ass och Rick Ebbinge trots att ekipaget fick vandra utvändigt hemmafavoriten loppet genom.
 - Major Ass har tränat starkt hemma på gården, men inte visat något i banjobb. Men idag visade han att det är en riktigt bra häst, betygsatte Rick Ebbinge.   

Tomas Thell

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*