STL/V75-seger för Shutter Island
Shutter Island - Claes Svensson närmast kameran sluggar sig förbi Anthara Bi. Foto: Magnus Strömsten

STL/V75-seger för Shutter Island

Stefan Dahl-tränade Shutter Island hade en bra säsong i fjol. Frågan är om inte stoet går mot en ännu bättre säsong 2020? I lördags slog hon till med en skrällseger i ett STL/V75-lopp på Färjestad med Claes Svensson i sulkyn. Segertiden blev nya rekordet 1.13,1/2160 m och förstapriset uppgick till 110.000 kr!

Loppet som var ett stolopp ingående i Diamantstoet hade spelomgången största favorit i startlistan. Green Mamba startade från samma distans som Shutter Island och även från ett liknande utgångsläge. Shutter Island hamnade som fyra invändigt medan Green Mamba satt som fyra i andraspår.
Kort efter start och in i den första kurvan galopperade bland annat Catwalk Ima-O Svanberg och Loser On Loser-C J Jepson bort sina chanser.

Ledande Frozen Queen-J Kontio dirigerade i ett för klassen ganska högt tempo. Första varvet på 1.15,5 och inför slutrundan påbörjade ett flertal konkurrenter attacker i tredjespår. Det bet inget vidare utan det skulle visa sig att hästarna på innerspår skulle göra upp om segern.

Såväl Anthara Bi-B Goop som Shutter Island-C Svensson smet ut perfekt ca 600 m innan mål. Shutter Island fick lämna slagläget i 2-par ytter, för attack i tredjespår ca 300 m kvar. Upploppet ned blev det en stenhård mellan Mp-hästen och Goop-hästen, men precis innan mållinjen kunde Claes Svensson ”lyfta in” Shutter Island till skrällsegern. Shutter Island delade ut 45 ggr på ATG’s vinnarspel och var spelad till mindre än 1 procent på V75-spelet.

Ägarna Jaana Dahl m fl kunde räkna in 110.000 kr för segern och på tre starter har stoet tjänat exakt 200.000 kr. Att jämföra med 265.400 kr på 16 starter i fjol.

För tränaren Stefan Dahl var det årets tredje seger på tio starter. Förutom segrarna finns även fyra andraplatser på meritlistan. Totalt har stallets hästar sprungit in 304.500 kr under 2020. Övriga segerhästar är O’Boy och Pelas Ethos.

Körsvennen Claes Svensson hade också en toppdag på Färjestad. Förutom skrällsegern med Shutter Island lekte han hem V75-5 med favoriten King Of Everything, som därmed tog femte segern på åtta starter i karriären.

För Mantorptravets del handlade segern i lördags om den fjärde V75/STL-segern för året.

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*