STL-häst till Mantorp
Valnes New Love här vid seger på Mantorp i fjol, med delägaren Gustav Hellman som körsven. Foto: Magnus Strömsten.

STL-häst till Mantorp

Femårige travaren Valnes New Love (bilden) har i dagarna flyttats från Katja Melkko till Mantorp. Ägaren Malin Kullberg plockade nyligen ut en B-licens och numera tränar hon duon Botticelli Grif och Valnes New Love.

Svenskfödda Valnes New Love inledde karriären i Italien, där han gjorde sina fem första starter för tränaren Gennaro Casillo. I april 2022 gjorde hästen debut på svensk mark då slutade femma på Åbytravet. I starten därefter på Mantorp, med Tobias J Gustafsson blev det också en femteplats.

Hästen köptes i juni 2022 av Malin Kullberg, som då bytte tränare till Petri Puro på Halmstadtravet. I Puros regi gjordes åtta lopp och Love You-sonen vann fyra av dessa. Bland annat två lopp på Mantorp i februari i fjol, bägge med Malins sambo Gustav Hellman som körsven.

I samband med Petri Puros nedtrappning som tränare flyttades hästen till Katja Melkko i höstas. Där blev det till slut sex starter med två andrapris som bästa resultat. Hästen debuterade i STL-sammanhang på Örebrotravet i oktober, med en sjätteplats spelad hos ATG till 53 för 10.

I årets tre starter har hästen matchats i Stall Courant Solvallaserien 350, med en femteplats som bästa resultat.

Malin och Gustavs företag, Mg Equine Sports & Care AB står sedan augusti i fjol som ägare för hästen. Botticelli Grif delägs av bolaget och tränaren Tobias J Gustafsson.

Båda hästarna återfinns i samma klass. Valnes New Love har sprungit in 277.459 kr medan Botticelli Grif har en startprissumma på 302.508 kr. Hästarnas startpoäng är också likvärdiga. 760 respektive 690 startpoäng.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*