Raketspurt av Another Lucky Day
Another Lucky Day vid vinst på Mp 27/1, liknande scenario på Solvalla i fredags.

Raketspurt av Another Lucky Day

Det var dubbeltrav på Solvalla i helgen, med sex hästar från Mantorp vardera dagen. Oskar Svanberg var flitigast med tre hästar till start och det var också Oskar som hade störst framgångar. En seger, en andraplats och en tredjeplats blev det fina resultatet. Segerhästen var Another Lucky Day som verkligen flög fram till seger!

Oskar startade två hästar under fredagen och först ut var just Another Lucky Day i ett sprinterlopp bakom bilen. Som motståndare fanns bland annat två andra Mp-hästar. Stefan P Pettersson-tränade Emma Rae samt Jesper Hedqvists Ain’t No Saint.
Alla tre med framspår och snabbast var den sistnämnda som dock galopperade i rygg på ledaren i mitten av den första kurvan.
Den positionen togs snabbt av Oskar Svanberg som alltså placerades i rygg på Camelita som öppnade första halvvarvet på km.tiden 1.14,3. Utvändigt om ledaren hamnade Kim Eriksson med Emma Rae. Fältet passerade första varvet på 1.14,2.

I den sista kurvan anföll såväl Ninepoints Lucky som Cala Mayor De B. i tredjespår, utan positionsförbättring.
Ulf Ohlsson bakom ledarinnan valde att rycka undan vid början av upploppet och såg länge helt ohotad ut.

Oskar Svanberg som lämnade en liten lucka till Ohlsson i slutkurvan, spelade dock ut Another Lucky Day’s speed sent. Efter lucka 100 m kvar, så ”flög” stoet förbi den sista biten och vann loppet med en halv längd på nya rekordet 1.14,2a/1640 m.

Förstapriset uppgick till 40.000 kr. Stoet ägs av Sicken Kvicken Mantorp HB, Vimmerby.

Senare under kvällen startade även Jas. Här blev Oskar nedtryckt till innerspåret kort efter start och hamnade i 4-par inner. Efter att ha fått luckan ca 500 m kvar så avlossade även Jas en riktigt bra spurt och han ifatt alla utom ledaren som vann loppet. Jas erhöll 20.000 kr för andraplatsen.

Avslutningsvis togs en tredjeplats, värd hela 55.000 kr på lördagen, med Catwalk Ima i ett STL-lopp som var finalen i Diamantstoet. Här återfanns Oskar i rygg på ledande Anthara Bi-B Goop som vann loppet. Catwalk Ima följde snyggt och noterades för nya rekordet 1.13,7/2140 m.   

Totalt blev det 115.000 kr inkört till stallet. Oskar Svanberg har redan i år, slagit både 2018 och 2019 års siffror. Han ligger tvåa bakom Stefan P Pettersson med 570.300 kr mot 710.100 kr för Stefan. Räknat på snitt per start ”leder” dock Oskar med 17.812 kr/start mot 14.490 kr.

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*