Ny seger - ny uppvisning
Med lätthet vann Lozano Di Quattro sprinterloppet på 1.10,3a/1640 m på Åbytravet. I sulkyn Tobias J Gustafsson. Foto: Malin Albinsson / TR Bild.

Ny seger - ny uppvisning

Årets tredje start för Lozano Di Quattro, var den första över den korta distansen 1640 m. Det vållade inga bekymmer för Per K Erikssons glänsare som vann lätt på topptiden 1.10,3a/1640 m. Förstapriset var återigen 60.000 kr. Större pengar väntar nu runt hörnet…

Den sexårige Trixton-sonen följs nu av ”hela trav-Sverige” och eftersom loppet på Åbytravet låg inom ATG’s spelform V86 var intresset extra stort.
Som favoritspelad till 87% rullade Tobias J Gustafsson ut till start. Från ett fjärdespår öppnade hästen medium och återfanns bakom en kvartett som körde hårt om tätpositionerna. Redan ur den första kurvan tog Tobias i högertömmen och styrde framåt i tredjespår. Ledande Yuvaraj fick sällskap ca 950 m från mål och varvspassering skedde på tuffa 1.09,8.

Ingången till den sista kurvan ”synade” Mp-hästen ledaren som genast såg slagen ut. Upploppet ned fick Lozano Di Quattro sprinta på och utan att bottnas nämnvärt skar han linjen som etta, fem längder före måltvåan Yuvaraj och en bra avslutande Born In Bergen.
Sista 500 m avverkades på lugna 1.11,5 och segertiden skrevs till det nya rekordet 1.10,3a/1640 m. Från sidan såg det ut som det fanns ”gas kvar” i mål.
 - Ja det stämmer. Han var inte mycket ansträngd och loppet kördes helt enligt min plan summerar Per K Eriksson dagen efter loppet.
 - Det är skönt när hästen inte behöver vara med i någon toköppning så här tidigt på säsongen. Han kan öppna om det behövs men det sparar vi till ett senare tillfälle.

Det spekuleras ju mycket om den kommande matchningen. I segerintervjun öppnade Per K Eriksson för en start på Solvalla redan nästa onsdag. Har du hunnit sova på saken?
 - Ja, vi har tagit beslutet att stå över Meadow Roads lopp på Solvalla. Det loppet kom lite för tätt.
 - Vi avvaktar och vi vet att vi har en bra häst, det finns så många lopp att välja på framöver.

Som?
 - Just nu står vi i valet och kvalet om det blir Mantorps Sprinterkrevaden 6 maj, som var den ursprungliga tanken, eller Finlandia Ajo söndag 5 maj.
 - Jag har blivit kontaktad av Vermo men vi har inte bestämt oss ännu.

Där väntar 110.000 euro på vinnaren och en plats i årets Elitlopp.
 - Ja precis, och enligt arrangören är det lite tunt intresse för loppet just nu.
 - Vi måste ta ett besked under helgen avrundar en nöjd Per K Eriksson.

Inbjudna till Finlandia Ajo är just nu Betting Pacer, Danao Degli Dei, Global Withdrawl, Hail Mary, Staro Mack Crowe, Stoletheshow och Vivid Wise As.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*