Mantorp tar täten och blir Sveriges första Hästskola!
Mantorps Travskola byter namn till Mantorp Hästskola

Mantorp tar täten och blir Sveriges första Hästskola!

Nu byter Mantorp Hästsportarena namn på sin Travskola. Mantorp Hästsportarena, en arena för hästsport tar nu täten även inom utbildning och döper om sin Travskola till Hästskola. Verksamheten innefattar i dagsläget mycket mer än bara utbildning inom trav. Sedan 2021 har hästskolan haft en bredare utveckling och består idag även av både grundutbildning i ridning samt allmän hästkunskap. Namnbytet blir en naturlig del i utvecklingen.


Hästen i fokus
Oavsett om ditt hjärta klappar för ridsport eller travsport så är den centrala delen för båda sporterna hästen. Hästen står i centrum kring all verksamhet på Mantorp Hästskola och umgänge med hästen är den viktigaste byggstenen. Att hälsa och häst går hand i hand är för oss en självklarhet och något vi vill erbjuda till alla oavsett ålder, erfarenhet eller fysisk och psykisk möjlighet. Genom ATG Drömfond har vi nu möjligheten att erbjuda rullstolsburna att åka med bakom hästen med en anpassad rullstolsvagn. Vi arbetar aktivt med att hitta lösningar så att alla, oavsett bakgrund får möjligheten att möta hästen. De olika sporterna har mycket att lära av varandra och vi som arena vill arbeta för det och alltid vara i framkant. Hästskolan är ännu ett steg i den riktningen.

Hästkunskap och gemenskap
- Oavsett körning eller ridning så är det hästen, hästkunskapen och gemenskapen som är de gemensamma nämnarna. Malin Lindström, Hästskoleansvarig

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*