Lozano Di Quattro glänste vid seger
Lozano Di Quattro och Tobias J Gustafsson segrade mycket enkelt på Solvalla igår kväll. Nya rekordet är 1.11,1a/1640 m. Foto: Lars Jakobsson /TR Bild.

Lozano Di Quattro glänste vid seger

Per K Erikssons 5-åring Lozano Di Quattro var förberedd på att möta Sveriges bästa i sin årgång förra onsdagen på Solvalla. Då fick han stanna hemma. Igår kväll fick hästen chansen och han vann i en bländande uppvisning på 1.11,1a/1640 m!

Startpoängen räckte inte till för att vara med i femåringsloppet Margareta Wallenius-Klebergs Pokal förra onsdagen. Tränaren Per K Eriksson fick leta efter en annan uppgift och fann Hummeltorp Solvallaserien 650 med ett förstapris på 80.000 kr en vecka senare.

Startspåret blev nio, rygg på S.G.Mistral och Ciak Bi som inte tillhörde dom mest startsnabba i fältet. Körande Tobias J Gustafsson tog en lugn inledning medan det kördes hårt om ledningen runt den första kurvan. Ledande Frazze-Jörgen S Eriksson tvingades till 1.08,7 första 500 m för att nå spetspositionen.
På början av slutvarvet attackerade Tobias J Gustafsson med Lozano Di Quattro och han tog sig snabbt fram utvändigt om ledaren som varvade på km.tiden 1.12,8.
Runt slutsvängen hade Mp-ekipaget full kontroll på fältet och i början av upploppet lättade Tobias J Gustafsson på tömmarna och Lozano Di Quattro sprintade undan till en mycket lätt seger på nya rekordet 1.11,1a/1640 m, till synes okörd.

Efteråt var det förstås glada miner på Per K Eriksson och Tobias J Gustafsson.
 - Idag kände jag mig som ”Flash” på upploppet. Det var den trevligaste turen med den här hästen någonsin menade Tobias J ”Flash” Gustafsson efter loppet.
 - Han var fin ”i handen” idag. Ibland känns det som han inte vet ”var han är” på ovalen.
 - Det skönaste med hästen är att han känns som finast, när han travar som fortast avslutade ”Flash”.

Tränaren Per K Eriksson fyllde i.
 - Det var roligt att se hästen. Vi hade planerat för ett ”test” i kväll, då han inte kom med i storloppet förra veckan. Han har gått två riktigt bra lopp på slutet med den s k jänkarvagnen.
 - Tobias har gjort ett bra jobb i sulkyn, då han har kört snällt flera lopp och byggt upp hästens självförtroende.

Vilka lopp väntar nu?
 - Först blir det väl finalen i den här serien som han startade i nu. Final på Solvalla 4 oktober.
 - Sedan startar vi väl på under hösten. Hästen har ju bara sprungit in drygt 720.000 kr och han borde kunna vandra upp i klasserna den närmaste tiden avrundar en nöjd Per K Eriksson.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*